Sisteme de montare pentru panouri solare

Sisteme de montare pentru panouri solare

Evident, panourile solare folosesc lumina soarelui pentru a genera electricitate. Această energie electrică este apoi convertită în energie electrică pentru a alimenta echipamentele electronice.
Cu toate acestea, panourile solare nu vor produce rezultate utile dacă nu sunt instalate corect. Pentru a instala corect panourile solare, este necesar un suport pentru panouri solare.
Un suport pentru panouri solare susține cadrul panoului și ține panourile solare în poziție pe fațadele clădirilor, pe acoperișuri și chiar pe sol.
Există multe tipuri de suporturi solare. Să aflăm mai multe despre fiecare dintre ele.

Există 5 tipuri de structuri de instalații solare
Fiecare sistem de panouri solare fotovoltaice este diferit de celălalt. Se disting prin designul lor unic și prin utilizarea structurilor de montare.
Acest lucru înseamnă, de asemenea, că fiecare panou solar va necesita o metodă de instalare separată pentru a fi instalat cu succes.
Prin urmare, producătorii au creat cinci sisteme de montare a panourilor solare pentru a îndeplini cerințe diferite.
Iată câteva tipuri utile de suporturi solare pentru instalarea eficientă a panourilor solare.
1.Suporturi instalate în partea superioară a stâlpului.
Această structură este atașată la sol și montată pe un stâlp. Designul lor special previne acumularea murdăriei, zăpezii sau frunzelor la suprafață. Astfel de structuri de instalare sunt comune în locurile publice și pot lua mai multe forme. Cu toate acestea, pot fi dificil de curățat.
2.Suporturi instalate pe partea laterală a stâlpului.
Suporturile pentru stâlpi montate lateral sunt o altă opțiune de montare pe stâlp. La acest tip, suportul este plasat pe lateralul stâlpului și este format din module mici. Acest suport pentru panouri solare este cea mai bună opțiune în zonele în care sunt utilizate sisteme de iluminat solar la distanță.
3.Suporturi pe acoperiș.
Suporturile de acoperiș sunt rafturi solare concepute pentru a fi instalate pe un acoperiș. Acestea pot fi ajustate pentru a se potrivi nevoilor panourilor solare și a le susține greutatea. Cea mai bună parte a acestui tip de suport este că folosește spațiul nefolosit și nu necesită o plasare suplimentară. În plus, costul materialelor necesare pentru instalare este scăzut.
4.Suporturi la sol.
În plus, suporturile la sol sunt o structură de montare utilizată pe scară largă. Folosind acest tip de suport solar, mai multe module pot fi instalate pe sol în același timp. Instalarea este fără riscuri și nu este necesară pătrunderea în acoperiș. Cu toate acestea, veți avea nevoie de mai mult spațiu pentru a plasa acest suport solar.
5.Suporturi cu sistem de urmărire.
Mai au două tipuri: cu o singură axă și cu două axe. Primul măsoară mișcarea Soarelui, în timp ce al doilea folosește sisteme de concentrare a celulelor fotovoltaice și urmărește traseul zilnic și sezonier al Soarelui. Puteți alege tipul preferat din lista de mai sus, în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră.

Diferite modele pentru instalarea panourilor solare au avantaje diferite.
Să ne uităm la ele unul câte unul!

Montare la sol:
– se răcește rapid
– nu este necesară penetrarea acoperișului
– ușor de întreținut
– oferă o instalare sigură
– oferă o rentabilitate mai mare a energiei

Montarea pe un stâlp:
– ușor de configurat
– necesită o zonă mică
– ușor de instalat cu sistemul de urmărire a soarelui
– se potrivește perfect în spații deschise

Montare pe acoperiș:
– are un cost redus de instalare
– instalarea nu necesită o mulțime de materiale.

Producătorii folosesc patru elemente atunci când realizează un sistem de montare a panourilor solare. Toate aceste elemente țin împreună diferitele componente ale unui sistem de panouri solare și ajută panourile solare să rămână puternice. Să aflăm mai multe despre ei!
1.Cleme de montare.
Numai atunci când panourile solare sunt conectate pot forma un sistem de panouri solare complet funcțional. Prin urmare, o clemă de montare este utilizată în esență pentru a conecta panourile solare împreună folosind cleme. Clemele sunt fixate cu șuruburi de fixare.
2.Canalul suportului de montare
Canalul suportului de montare este un alt element utilizat în construirea unui suport pentru panouri solare. Puteți utiliza acest canal pentru lonjeroane împreună cu cleme și alte dispozitive de fixare. Metalul de oțel este utilizat la realizarea unui canal de fixare.
3.Șurub de montare.
Fără șurubul de montare, nu veți obține suficientă putere. Iată de ce: Poziția șurubului de montare și unghiul grilei determină cât de multă lumină solară poate absorbi panoul solar. Șuruburile asigură stabilitate panourilor și previn pierderea de energie.
4.Suporturi de montare.
Nu în ultimul rând, suporturile de montare a panoului solar sunt folosite pentru a ține panoul solar pe loc. De obicei, sunt fabricate din aluminiu sau oțel inoxidabil. Sunt ușor de instalat și dezasamblat.

Un suport pentru panouri solare este esențial pentru a monta panourile solare în așa fel încât panourile să poată extrage energie maximă din razele soarelui în timpul zilei.
Panourile nu pot primi iradiere solară completă fără structuri adecvate de montare solară.
Pe lângă faptul că este coloana vertebrală a panourilor solare, un suport pentru panouri solare îmbunătățește capacitatea de generare a energiei și ajută panourile să facă față condițiilor meteorologice dure.
Aceste structuri vin cu durabilitate ridicată, costuri reduse și ușurință de montare. Toate aceste motive fac ca un panou solar să fie vital pentru instalarea de succes a panourilor solare.
Încercați totuși să găsiți structuri de montaj prefabricate. Nu există nicio potrivire atunci când o structură de montare solară este prefabricată.

Sisteme de montare pentru panouri solare