Puterea panourilor solare

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare înainte de a investi într-un panou solar este cantitatea de energie pe care o poate produce.
De obicei, potențialii cumpărători de panouri solare au o unitate țintă de energie electrică pe care doresc să o producă. Unii doresc să alimenteze electrocasnice mici, în timp ce alții doresc ca puterea panoului solar să satisfacă 100% din necesarul lor de energie.
Oricare ar fi scopul dvs., trebuie să înțelegeți câtă energie poate produce un panou solar pentru a instala suficiente panouri.
Acest ghid detaliat vă va ajuta să înțelegeți de câtă energie solară aveți nevoie și care este puterea tipică a unei celule solare.
Înainte de a intra în detalii despre cum să calculăm puterea panoului solar, să înțelegem mai întâi cum funcționează panourile solare.
Panourile solare sunt fabricate din siliciu. Aceste panouri generează energie electrică prin efectul fotovoltaic. Acest proces necesită expunerea la lumina puternică a soarelui.
Când lumina soarelui lovește suprafața panourilor solare, particulele de lumină solară cunoscute sub numele de fotoni sunt absorbite de celulele solare. În timpul acestui proces, fotonii scot electronii din orbită.
Ciocnirea fotonilor și electronilor produce energie electrică, care este direcționată către firul conectat. În plus, invertorul solar transformă curentul de curent continuu în curent alternativ pentru a rula aparatele electrocasnice.
Cu toate acestea, puterea unui panou solar și eficiența panourilor în sine sunt foarte dependente de mai mulți factori externi. Să ne uităm la acești factori!
1.Înclinarea panourilor
Înclinarea panourilor solare joacă un rol crucial în determinarea producției de energie electrică a panourilor solare.
Soarele își schimbă constant unghiul pe tot parcursul anului; de exemplu, iarna strălucește mai puțin, în timp ce vara razele soarelui cad direct pe suprafața pământului. Unghiul se schimbă și pe parcursul zilei.
Prin urmare, este esențial să instalați panouri solare într-un unghi care să permită expunerea optimă la lumina soarelui.
Scenariul ideal este atunci când panoul solar este poziționat perpendicular pe Soare. Acesta este momentul când puterea panoului solar este la maxim.
De asemenea, puteți achiziționa trackere solare care pot modifica înclinarea panourilor. Cu toate acestea, deoarece piesele sunt în mișcare, aceste panouri necesită mai multă întreținere. Puteți alege orice panou solar doriți, dar plasarea lui în unghiul potrivit este vitală pentru a genera cantități mari de electricitate.
2.Direcția panoului
Direcția de amplasare a panourilor solare joacă, de asemenea, un rol vital în determinarea puterii panoului solar.
Producția de energie electrică din panourile solare este maximă atunci când panourile solare sunt orientate spre sud. Când panourile solare sunt orientate spre sud, ele sunt capabile să producă energie electrică maximă de la 9:00 la 16:00 la un unghi de peste 20°.
Dacă aceleași panouri sunt orientate spre vest, vor putea genera putere maximă doar de la prânz până la 16 p.m. Dacă vor fi orientați spre est, vor putea valorifica energia maximă a soarelui doar până la prânz.
3.Umbra obiectelor din jur
Panourile solare sunt conectate în serie pentru a genera tensiune înaltă în timpul zilei.
Orice umbră parțială cauzată de obiectele din apropiere, cum ar fi un copac sau orice alt obiect, poate priva panourile de lumina directă a soarelui.
Mulți oameni cred că umbra va afecta doar puterea panoului solar pe o suprafață mică. Cu toate acestea, în realitate, umbrirea unei singure celule solare poate perturba producția de energie a tuturor panourilor conectate într-un șir.
Prin urmare, pentru a produce cantitatea necesară de energie solară, trebuie să evaluați adecvarea acoperișului dvs. determinând probabilitatea de umbră.
4.Radiația solară
Iradierea se referă la cantitatea de lumină solară pe care o primește un loc într-o zi normală. În general, locațiile geografice în care soarele strălucește puternic generează cantități mari de energie solară.
Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că temperaturile scăzute afectează eficiența panourilor solare. De fapt, temperatura scăzută previne supraîncălzirea panourilor, ceea ce poate oferi o ieșire mai bună a tensiunii panoului solar.
În plus, locurile foarte reci cu ninsoare au și o iluminare bună. Dacă locuiți într-o astfel de zonă, trebuie doar să îndepărtați cu grijă zăpada de pe suprafața panoului.
Numărul de panouri solare necesare pentru sistemul dvs. solar
Instalarea unui sistem solar este cea mai bună modalitate de a vă satisface nevoile de energie fără a lăsa o amprentă de carbon. Cu toate acestea, este important să se determine numărul de panouri solare necesare pentru alimentarea tuturor aparatelor electrice.
Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să calculați puterea maximă de care aveți nevoie adăugând puterea aparatelor electrice pe care le veți folosi cu puterea panoului solar.
Apoi, trebuie să determinați capacitatea panoului solar pentru casa dvs., adică 1kW, 2kW, 3kW etc.
Odată ce ați determinat dimensiunea sistemului solar de care aveți nevoie, împărțiți-l la puterea panourilor.
De exemplu, dacă utilizați panouri solare de 400 W pentru a crea un sistem solar de 4 kW (4000 W), veți avea nevoie de 10 panouri solare de 400 W (4000 W/400 W).
Puteți calcula numărul de panouri în consecință. Rețineți că aceste cifre sunt preliminare. Acestea depind în mare măsură de tipul de panouri solare utilizate (mono, poli sau bifaciale). În plus, tensiunea tipică de ieșire a unei celule solare este între 0,5 și 0,6 volți.
Puterea unui panou solar depinde de mulți factori. Cu toate acestea, dacă toți factorii externi sunt favorabili, un sistem solar eficient va produce suficientă energie electrică pentru a vă funcționa aparatele.
Ca regulă generală, un sistem solar de 1 kW produce aproximativ 4 unități de energie electrică în fiecare zi.
Aceasta înseamnă că primești în medie 120 de unități de energie solară pe lună. Numărul aproximativ de unități va fi de 1440 pe an.
Trecerea de la o rețea electrică comercială la un sistem solar este o mișcare grozavă.
Cu toate acestea, pentru a obține beneficiul maxim, trebuie să vă determinați consumul de energie electrică și să instalați un sistem cu capacitatea optimă a panourilor solare.
În plus, trebuie să instalați cu atenție panourile solare, ținând cont de toți factorii externi precum orientarea, umbra, direcția și iluminarea pentru a le maximiza puterea.
