Protecția panourilor solare împotriva păsărilor

Protecția panourilor solare împotriva păsărilor

Panourile solare sunt o modalitate excelentă de a reduce utilizarea gazelor naturale, oferind în același timp energia de care are nevoie casa ta. Nu numai că ajutați planeta, ci și vă ajutați câștigând independența energetică într-un mod curat și durabil.

Dar insectele și păsările care ar putea încerca să intre sub panourile tale? Știm că păsărilor și altor animale mici le place să cuibărească în jgheaburile noastre, sub panourile noastre și în orice alt loc ferit de intemperii. Dar ce ar trebui să facem în privința asta?
Aici vom discuta despre panourile solare, păsările, modul în care păsările vă pot afecta panourile solare și ce puteți face pentru a le salva viața (precum și panourile solare).

BENEFICIILE ENERGIEI SOLARE

Credeți sau nu, panourile solare beneficiază cu adevărat păsările.

Două treimi din energia electrică este generată prin arderea petrolului, cărbunelui și gazelor naturale. Aceste materiale ard și eliberează poluanți de carbon, care în cele din urmă formează un strat protector în atmosferă care reține căldura. Această poluare provoacă probleme globale de mediu, dintre care una obligă păsările să caute noi locuri de locuit și hrănire.

Două treimi dintre păsări ar putea fi pe cale de dispariție dacă nu încetinim creșterea temperaturii.
Din fericire, panourile solare nu folosesc cărbune sau gaze naturale pentru a produce energie — au nevoie doar de lumina directă a soarelui!

PANOURILE SOLARE ATRAG PĂSĂRILE?

Da, panourile solare atrag păsările din mai multe motive.
Păsările sunt adesea atrase de suprafețele reflectorizante ale panourilor solare, la fel ca și ferestrele.
Dar sunt atrași și de panourile solare din motive de siguranță. Ei cuibăresc adesea sub panouri pentru a-și îngriji puii, deoarece panourile solare oferă căldură și adăpost.

PANOURILE SOLARE UCID PĂSĂRILE?

Panourile solare nu ucid păsările imediat.

Cu toate acestea, păsările sunt atrase de strălucirea panourilor solare, care adesea arată ca apa în mișcare în timpul zborului. Unele păsări confundă panourile cu rezervoare și încearcă să se scufunde în „apă”, ceea ce le doare sau le ucide.

Mulți cercetători observă că păsările care încearcă să se scufunde în panourile solare aparțin speciilor acvatice.
Persoanele cu sisteme solare în zone rezidențiale care nu sunt prea aproape de corpuri mari de apă nu se vor confrunta cu această problemă, dar este încă posibil. Cercetătorii folosesc inteligența artificială pentru a urmări și monitoriza ce specii de păsări se scufundă în panouri solare pentru a preveni problema.
Indiferent de speciile care sunt atrase de panourile solare, toată lumea este de acord că rapoartele privind decesele păsărilor legate de panourile solare sunt exagerate.
Ca și în cazul majorității surselor regenerabile de energie, beneficiile pentru păsări ale reducerii emisiilor de dioxid de carbon depășesc alte preocupări dacă instalațiile sunt construite cu grijă.

PĂSĂRILE POT DETERIORA PANOURILE SOLARE?

Sistemele de panouri solare au de obicei un spațiu între panouri și acoperiș pentru a oferi spațiu pentru cablare și ventilație. Datorită umbririi panourilor solare, multe animale mici construiesc cuiburi sau caută adăpost sub ele pentru a evita vântul, ploaia și căldura.

Pe lângă construirea cuiburilor sub panouri solare, păsările lasă adesea excremente, ouă sparte și pui morți sub ele. Dacă se acumulează sub panourile dvs., masa reduce fluxul de aer necesar pentru a preveni supraîncălzirea panourilor solare.

Murdăria poate intra, de asemenea, în conductele de scurgere și poate curge pe peretele casei tale. Acolo provoacă înfundarea și un aspect și miros neplăcut. Blocajul semnificativ poate înfunda conductele de scurgere și poate deteriora acoperișurile în decurs de o săptămână dacă nu monitorizați îndeaproape situația.

Excrementele de păsări se acumulează nu numai sub panourile dvs. — se pot acumula deasupra lor. Cel mai bine este să le curățați cât mai curând posibil.

Dacă nu, excrementele pot reduce eficiența panourilor dvs. În plus, odată ce excrementele se întăresc de la temperatura ridicată, va fi dificil să le îndepărtați.

DAUNE CAUZATE DE ALTE ANIMALE MICI

Alte animale, cum ar fi veverițele, le place, de asemenea, să cuibărească sub panouri solare. Ei pot încerca chiar să mestece prin firele expuse, ceea ce poate duce la o funcționare ineficientă a sistemului dumneavoastră.

Acest lucru afectează nu numai producția de energie a panourilor dvs. De asemenea, va trebui să plătiți din buzunar pentru repararea firelor mestecate. Cel mai bine este să inspectați firele imediat ce suspectați deteriorarea.

În plus, prezența materialelor pentru cuiburi, frunze, resturi și sârmă mestecată poate reprezenta un pericol de incendiu.

PROTECȚIA PANOURILOR SOLARE ÎMPOTRIVA PĂSĂRILOR

Deci, care este cel mai bun mod de a vă proteja panourile solare de păsări? Aveți mai multe opțiuni.

PLASĂ DE SÂRMĂ

Atașarea unei plase de sârmă la marginile panourilor solare ajută la prevenirea cuibăririi păsărilor și a altor animale mici sub panouri. De asemenea, previne acumularea resturilor sub sau între panourile solare.

Pentru a instala acest tip de protecție, trebuie să contactați profesioniști, deoarece panourile solare sunt de obicei instalate pe acoperișuri. Uneori, acest lucru face dificilă accesarea acestora.

PIROANE PE ACOPERIȘ

Piroane de acoperiș nu sunt cea mai atractivă opțiune pentru a ține păsările departe de panourile solare, dar ajută.

Aceste picurile nu dăunează păsărilor, dar creează neplăceri pentru ca păsările să se odihnească. Acest lucru îi împiedică să cuibărească și să aterizeze lângă panourile dvs.

REPELENȚI PENTRU PĂSĂRI

Este dificil pentru păsări să distingă păsările artificiale de cele reale. Plasarea momelilor pe acoperiș are același efect ca plasarea sperietoarelor pe câmpuri.

Dacă așezați o bufniță cu capul rotativ pe acoperiș, va fi suficient să speriați păsările departe de panourile solare. Și, deși repelenții pentru păsări pot părea de modă veche, sunt foarte eficienți în a speria porumbeii și alte specii de păsări.

ÎNTREȚINEREA PANOURILOR SOLARE

Trebuie să vă asigurați că panourile solare rămân cât mai curate posibil pentru a ține păsările și alte animale departe de sistemul dvs.

Este extrem de important să curățați panourile în mod regulat și să remediați orice probleme de montare sau fisuri. Asigurați-vă că panourile solare au primit reparațiile necesare, precum și întreținerea și curățarea corespunzătoare, astfel încât acestea să rămână la nivelul corespunzător.

CONSIDERAȚII SUPLIMENTARE PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI ASUPRA FAUNEI SĂLBATICĂ

Dacă sunteți îngrijorat de impactul panourilor solare asupra păsărilor și a altor animale sălbatice, puteți lua măsuri pentru a vă reduce expunerea.
Ori de câte ori este posibil, profitați de energia solară pentru a utiliza infrastructura existentă și pentru a evita perturbarea habitatului.
Luați precauții speciale atunci când instalați sisteme mari de panouri solare. Măsurile de precauție includ prevenirea perturbării habitatului păsărilor și reducerea probabilității de ciocnire a păsărilor cu infrastructura. Această infrastructură include panourile în sine, liniile electrice și substațiile.
Luați în considerare creșterea speciilor de plante native în jurul panoului solar pentru a beneficia păsările și insectele.

Protecția panourilor solare împotriva păsărilor