Proiectarea sistemului solar

Proiectarea sistemului solar

Intenționați să instalați o centrală solară și doriți să înțelegeți cum sunt create structurile solare pentru a valorifica expunerea maximă la lumina soarelui pentru a produce electricitate? Dacă da, atunci acesta este singurul ghid de care veți avea vreodată nevoie.
În esență, există 6 pași care, atunci când sunt urmați în mod constant, duc la proiecte solare remarcabile.
1.Selectarea modulului fotovoltaic
2.Calculul numărului de module
3.Selectarea invertorului
4.Calculul numărului necesar de invertoare
5.Selectarea structurii de montare
6.Modelare

Să ne uităm la fiecare punct mai detaliat.

№1. Selectarea modulului fotovoltaic

Baza unui design solar bun este modulul solar. Alegerea modulului ar trebui să se bazeze în mare măsură pe patru factori. Acești patru factori sunt după cum urmează:
– Tehnologie: Există două tipuri de panouri fotovoltaice disponibile pe piață: panouri policristaline și panouri monocristaline.
– Eficiență: polipanourile sunt mai puțin eficiente decât monopanourile. Intervalul de eficiență pentru polipanouri este de aproximativ 16-17%. Între timp, monopanourile asigură o eficiență de aproximativ 19-20%.
– Cost: monopanourile sunt mai scumpe pentru că sunt mai eficiente. Oamenii aleg adesea panouri policristaline atunci când spațiul nu este lipsit. Alternativ, dacă spațiul de pe acoperiș fără umbră este o problemă, ar trebui să fie alese panouri monocristaline.
– Garanție și suport de service: în mod ideal, ar trebui să alegeți panouri fotovoltaice care au o perioadă de garanție mai lungă și un serviciu bun pentru clienți. Aceasta înseamnă că marca de la care cumpărați trebuie să fie premium. Acest lucru se datorează faptului că, dacă marca nu durează mult, nici garanția promisă nu va conta.

№2. Calculul numărului de module

Următorul pas este calcularea numărului de module necesare pentru structura solară. Pentru a face acest lucru, urmați această formulă simplă:
Puterea totală necesară ÷ puterea unui modul = numărul total de module necesare.
De exemplu, pentru un modul de 350W care necesită o putere totală de 10kW sau 10.000W, numărul total de module necesare ar fi 10.000 ÷ 350 = 28,57.
Astfel, sunt necesare 29 de module.

№3. Selectarea invertorului

Următorul pas este alegerea unui invertor pentru o structură solară. Alegerea unui invertor este influențată în mare măsură de următorii factori:
– Tehnologie: două tipuri de invertoare solare sunt disponibile pe piață
– Invertoarele centrale (sau șir) și microinvertoare.
– Eficiență: invertoarele centrale sunt mai puțin eficiente decât microinvertoarele, deoarece microinvertoarele au o putere mai mare.
– Cost: microinvertoarele sunt mai scumpe; în timp ce invertoarele centrale sunt mai ieftine din cauza diferenței de putere.
– Accesibilitate: după cum sa menționat mai sus, oamenii preferă de obicei invertoarele solare care sunt ușor disponibile pe piață.
– Garanție și asistență pentru service: invertoarele solare cu o perioadă de garanție mai lungă de la un brand premium sunt o alegere ideală.

№4. Calculul numărului de invertoare

Să calculăm acum numărul de invertoare de care veți avea nevoie pentru sistemele solare.
Această metodă necesită aceeași formulă pe care am folosit-o pentru a calcula numărul de module necesare.
Puterea totală necesară ÷ puterea unui invertor = numărul total de invertoare necesare.
Pentru un invertor de 2500W care necesită o putere totală de 10kW sau 10.000W, numărul total de module necesare ar fi 10.000 ÷ 2500 = 4.
Astfel, in acest caz vor fi necesare 4 invertoare.

Cum să împărți modulele în invertoare?

Pentru a afla câte module trebuie distribuite pe invertor pentru un design solar optim, va trebui să împărțim numărul de module la numărul de invertoare.

De exemplu, dacă aveți 29 de module și 4 invertoare, atunci trebuie doar să calculați astfel: 29 ÷ 4 = 7,25. Astfel, fiecare invertor va avea 7 sau 8 module.
Rețineți că acest număr este doar un ghid. În aplicațiile practice, este necesar să fii flexibil atunci când plasezi module pe invertor.

№5. Selectarea structurii de montare

La alegerea structurii de montare care va fi utilizată pentru sistemele solare, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Localizarea geografică va afecta unii dintre acești factori. Unele aspecte de care trebuie să țineți cont sunt următoarele:
– Sarcina vântului/zăpezii: locația geografică joacă un rol important, deoarece este necesar să înțelegem ce fel de sarcină vor trebui să reziste structurile de instalare.
– Tipul de construcție a acoperișului: tipul de acoperiș, panta acestuia și din ce este făcut vor ajuta la determinarea tipului de structură de instalare.
– Tip de înclinare sau de montare: Scopul principal este de a se asigura că structurile de montare susțin panourile astfel încât panourile să fie perpendiculare pe soare în timpul orelor de vârf (11:00 – 14:00).
– Material de construcție: cel mai des folosit material este aluminiul.
– Mediu: ar trebui să luați în considerare dacă structurile vor face parte dintr-un mediu de coastă sau dintr-un mediu extrem de coroziv.
– Cost: Costul final al structurilor de instalare va fi calculat în funcție de toți factorii de mai sus.

№6. Modelare

Software-ul de simulare creează un mediu experimental controlat pentru testarea celulelor solare, sistemelor solare, structurilor solare și multe altele. Inginerii folosesc software de simulare pentru a proiecta sisteme solare mai bune. Acest lucru este util în special pentru analiza umbrelor.

Acum știi totul despre proiectele de panouri solare, precum și detaliile și pregătirile necesare. În timp ce trecerea la energia solară este nevoia oră, încălzirea globală este o problemă mai mare decât facturile mari la electricitate. Deoarece instalarea unui sistem solar le rezolvă pe ambele, este probabil cea mai bună investiție a timpurilor moderne.

Proiectarea sistemului solar