Parcări cu panouri solare

Parcări cu panouri solare

Probabil ați văzut panouri solare pe acoperișuri, pereți și chiar pe câmpuri. Dar știați că puteți instala panouri solare în parcări?
Parcările solare au crescut în popularitate în ultimii ani datorită utilizării optime a spațiului și bineînțeles a numeroaselor beneficii ale energiei solare. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care funcționează panourile solare în parcări și asupra modului în care acestea pot beneficia afacerea dvs.

În primul rând, ce este PARCAREA CU PANOURI SOLARE?

Parcările cu panouri solare sunt exact așa cum sună: parcări cu panouri solare. Puteți instala panouri solare pe structurile de parcare existente sau puteți construi structuri cu intenția de a le acoperi cu panouri solare.
Și ca bonus, acoperirea parcărilor cu panouri solare creează o instalație multifuncțională.
Pe de o parte, generați energie solară, care poate alimenta orice, de la lumini la aparate și echipamente. Pe de altă parte, structurile care susțin panourile solare oferă umbră și protejează vehiculele de elemente.
Rezultatul este o situație avantajoasă pentru proprietarii de afaceri care doresc să reducă costurile cu energie, sporind în același timp confortul angajaților sau clienților. Dar haideți să ne aprofundăm în avantajele instalării panourilor solare în parcări.

AVANTAJELE PARCĂRILOR CU PANOURI SOLARE

Principalul beneficiu al parcărilor solare, ca orice instalație solară, este reducerea consumului de energie.
Dacă clădirea dvs. este situată într-o zonă cu lumină solară regulată, se poate baza doar pe energia solară în timpul orelor de vârf de lumină solară. Și dacă puteți genera mai multă energie decât aveți nevoie în orice moment, puteți stoca cu ușurință acea energie în exces într-o baterie de rezervă și o puteți utiliza mai târziu, de exemplu, după apusul soarelui.
Compania dvs. poate folosi apoi această energie pentru a-și alimenta toate nevoile electrice, cum ar fi:
– Dispozitive de iluminat
– Sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat
– Aparate electrocasnice
– Echipamente si utilaje speciale
– Încărcarea vehiculelor electrice

Economii de costuri

Nu este surprinzător faptul că reducerea consumului de energie are ca rezultat costuri mai mici cu energia, dar potențialele economii merg și mai departe.
De exemplu, dacă afacerea dvs. poate genera surplus de energie, o puteți vinde rețelei electrice locale, în loc să o stocați într-o baterie de acasă pentru uz personal.
De asemenea, puteți profita de reduceri și stimulente naționale și locale pentru a compensa costurile de instalare.

ECOLOGIE

Este de la sine înțeles că reducerea consumului de energie nu numai că reduce costurile, ci are și un efect benefic asupra mediului. Dincolo de beneficiile de mediu, practicile de afaceri durabile vă pot ajuta afacerea să facă pași importanți:
– Menține conformitatea cu orice politici guvernamentale locale legate de energia regenerabilă.
– Profită de beneficiile guvernamentale.
– Îmbunătățiți-vă imaginea publică: o parcare acoperită cu panouri solare este foarte vizibilă pentru public, iar consumatorii se îndreaptă în mare parte către obiceiuri de cumpărare durabile.

PARCARE UMBRITĂ ȘI PROTECȚIE ÎMPOTRIVA INTEMPERIILOR

Oricine a fost nevoit să parcheze afară într-o zi fierbinte de vară sau pe vreme nefavorabilă (adică aproape toată lumea) poate aprecia beneficiile parcării interioare.
Instalarea panourilor solare deasupra parcărilor creează pur și simplu o experiență mult mai plăcută pentru cei care folosesc spațiul dvs. de parcare, indiferent dacă sunt angajați sau clienți. Drept urmare, vizitatorii pot prefera chiar afacerea dvs. concurenților.

De fapt, umbra din parcare cu panouri solare poate aduce vizitatorilor un beneficiu mai tangibil. Utilizarea unui aparat de aer condiționat poate crește consumul de combustibil cu până la 20%, ceea ce îi obligă pe șoferi să realimenteze mai des în lunile fierbinți.
Una dintre cele mai bune modalități de a reduce consumul de curent alternativ (și, prin urmare, consumul de combustibil) este să parcați la umbră. Și exact asta oferă panourile solare din parcări.

UTILIZAREA PRODUCTIVĂ A SPAȚIULUI

Când caută un loc pentru a instala mai multe panouri solare, afacerile apelează adesea la terenuri neamenajate. Dar instalațiile solare de pe terenuri neamenajate dăunează adesea biodiversității mediului.
Cu toate acestea, panourile solare din parcări nu prezintă riscuri suplimentare pentru ecosistemele locale, deoarece folosesc terenuri deja dezvoltate.
Parcările au, de asemenea, mult spațiu liber – tot ce trebuie să faceți este să instalați structuri de parcare acoperite.

UTILIZAREA PANOURILOR SOLARE ÎN PARCARE

Locurile de parcare cu panouri solare sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații:

Clădiri de birouri.

Faceți-vă afacerea mai atractivă pentru angajați și clienți oferind o parcare acoperită convenabilă și sigură. De asemenea, puteți utiliza energia generată de panourile solare deasupra parcărilor pentru a vă lumina clădirea, sistemele și echipamentele de încălzire, ventilație și aer condiționat, ceea ce reduce costurile.

Facilități de depozitare.

Există mai multe nevoi de energie electrică în depozite decât vă așteptați, de exemplu, funcționarea echipamentelor de manipulare a inventarului sau a sistemelor de încălzire, ventilație și aer condiționat pentru produsele care necesită temperatură. Desigur, acest lucru face ca acoperirea parcărilor cu panouri solare să fie o soluție excelentă pentru reducerea facturilor la energie.

Producție.

Pe lângă utilizarea energiei solare pentru alimentarea instalațiilor, producătorii pot utiliza structuri de parcare pentru a proteja flotele și echipamentele de intemperii și supraîncălzire. O copertină în parcare cu panouri solare poate crea, de asemenea, un mediu de lucru mai confortabil pentru cei care încarcă și descarcă camioane.

Transportul.

Ca și în cazul producției, panourile solare din parcări pot ajuta la protejarea vehiculelor la facilitățile de transport, cum ar fi stațiile de autobuz și tren, aeroporturile și locațiile de închiriere de mașini. Acest lucru se aplică atât elementelor, cât și siguranței: parcarea acoperită oferă liniște sufletească călătorilor care își lasă mașinile, să zicem, la aeroport pentru o lungă perioadă de timp. Și acest lucru este valabil mai ales dacă instalați și Iluminat cu energie solară și camere de securitate.

Dealeri auto.

Reprezentanțele auto pot folosi parcarea acoperită pentru a proteja flota de condițiile meteorologice dure. La urma urmei, mașinile de distribuție sunt cea mai mare investiție a lui. În plus, reprezentanțele care oferă vehicule electrice și hibride pot folosi panouri solare pentru a le încărca, demonstrând astfel angajamentul lor față de principiile dezvoltării durabile.

Stații de încărcare pentru vehicule electrice.

În cele din urmă, parcările cu panouri solare sunt o soluție ideală pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice. Șoferii sunt fericiți să poată încărca constant atunci când sunt departe de casă și apreciază protecția împotriva intemperiilor.

Parcări cu panouri solare