Panourile solare

Panourile solare


Panourile solare care generează energie chiar și într-o zi înnorată.

În 1876, oamenii de știință au descoperit că seleniul produce electricitate atunci când este expus la lumină. Celula lor solară nu era capabilă să producă multă energie, dar cel puțin au demonstrat că crearea de energie solară este posibilă.
Tehnologia celulelor solare a parcurs un drum lung de atunci!
Ne vom uita acum la o nouă inovație în tehnologia panourilor solare: panourile solare care nu necesită lumina directă a soarelui pentru a genera energie.

ACESTE PANOURI SOLARE NU AU NEVOIE DE LUMINĂ SOARE

Ei bine, a spune că aceste panouri solare nu au nevoie de lumină solară poate fi puțin înșelătoare. Această nouă tehnologie de panouri solare colectează razele ultraviolete de la soare care sunt blocate de nori. Astfel, chiar și într-o zi înnorată, aceste panouri generează energie.
Oamenii de știință din Filipine au creat o nouă tehnologie numită „AuREUS” în 2020, care a folosit deșeuri de fructe și legume pentru a-și crea propriile particule luminiscente. În natură, aceste particule absorb razele ultraviolete naturale ale soarelui, care apoi devin lumină vizibilă.
Aceste particule au fost apoi folosite pentru a crea o peliculă care absoarbe razele ultraviolete. Pelicula solară transformă razele ultraviolete în lumină, care, la rândul său, generează energie.
Deoarece această peliculă solară nu necesită lumina directă a soarelui, este capabilă să genereze energie chiar și pe cerul înnorat. Aceasta înseamnă că pelicula solară produce energie pe o perioadă mai lungă de timp în fiecare an. De fapt, nu numai că produce mai multă energie, ci și reduce deșeurile globale.
Scopul principal al sistemului „AuREUS” este de a genera energie suficientă pentru a asigura autonomia clădirilor.

DE CE SĂ TRECEM LA ENERGIA SOLARĂ?

Instalațiile solare pentru casă devin din ce în ce mai populare în fiecare an. Acestea nu numai că vă reduc costurile de utilitate, dar contribuie și la conservarea mediului prin reducerea dependenței de combustibilii fosili. Și asta ca să nu mai vorbim de avantajele independenței energetice.

Energia regenerabilă este viitorul, iar energia solară este una dintre cele mai rentabile opțiuni pentru furnizarea de energie electrică locuințelor.
Întreținerea sistemelor de panouri solare nu este costisitoare, deci cea mai mare investiție este instalarea inițială. Panourile solare cresc, de asemenea, prețul casei dvs. Potențialii cumpărători numesc din ce în ce mai mult panourile solare un element obligatoriu al caselor noi.

Astfel, această nouă tehnologie a panourilor solare reprezintă o descoperire atât în ceea ce privește energia regenerabilă, cât și reducerea globală a deșeurilor. Deși tehnologia AuREUS nu este încă pregătită pentru utilizare comercială, acesta este un pas în direcția corectă — putem îmbunătăți întotdeauna tehnologiile existente.

UTILIZAȚI ENERGIA SOARELUI CU COMPANIA INSTALLED

Viitorul aparține surselor regenerabile de energie, iar energia solară este esențială.

Dacă sunteți gata să vă alăturați mișcării energiei verzi, vă rugăm să contactați compania noastră.
Vom fi bucuroși să vă ajutăm să vă atingeți obiectivele de dezvoltare durabilă.

Pentru a începe, sunați-ne sau completați formularul nostru de contact pentru o consultație gratuită.

Panourile solare