Panouri solare transparente

Panouri solare transparente

Cu multe tehnologii evolutive care vin pe piață, tehnologia solară a avansat cu inventarea panoului solar transparent.
Aceasta este o nouă generație de panouri energetice care utilizează suprafețele ferestrelor pentru a genera electricitate.
Motivul principal este conservarea terenurilor agricole, deoarece panourile solare mari necesită mult spațiu pentru a fi instalate.
Aceasta este o nouă metodă de colectare a energiei solare prin ferestre sau suprafețe de sticlă, adesea numită sticlă fotovoltaică. Poate transforma orice panou de sticla sau geam intr-o celula fotovoltaica care genereaza electricitate.

Cum funcționează un panou solar transparent?

Panoul solar invizibil captează selectiv lumina soarelui care nu este vizibilă cu ochiul liber.
Acest lucru se realizează folosind un contractor solar fluorescent transparent (TLSC). TLSC conține săruri organice care pot absorbi razele ultraviolete invizibile selectate și lumina infraroșie vizibilă. Grinda nouă formată este apoi direcționată către limitele benzilor ferestrelor. O fereastră cu un strat fotovoltaic transformă razele noi în energie utilizabilă.
Ochelarii sunt acoperiți cu un strat subțire de cerneală fotoelectrică sau film. TLSC are o eficiență de 10%. Cu toate acestea, această cifră poate fi mărită prin utilizarea lor în fiecare gospodărie și spații comerciale.
Cantitatea de energie produsă depinde de mai mulți factori, cum ar fi locația ferestrei și cantitatea de lumină solară primită. Un panou solar cu fereastră mare este mai eficient.

Avantaje și dezavantaje ale unui panou solar transparent

Înainte de a investi într-un panou clar, ar trebui să cunoașteți avantajele și dezavantajele acestuia pentru a decide dacă merită să investiți în el.
Avantaje:
– Panoul solar transparent este mai puțin complicat de instalat decât omologii săi tradiționali.
– Panourile solare transparente sunt o excelentă sursă alternativă de energie. Nu necesită mult spațiu și pot fi instalate cu ușurință în ferestre.
– Aceste panouri solare invizibile sunt foarte ușoare și, prin urmare, portabile.
– Puteți economisi la facturile de energie trecând la panouri solare invizibile.

Dezavantaje:
– Procentul de energie generată este mai mic. Va trebui să achiziționați multe dintre aceste panouri solare pentru a alimenta o casă mare.
– Unul dintre dezavantajele semnificative ale folosirii panourilor solare transparente este că acestea vin cu dispozitive electrice speciale precum becuri sau ștecheri. Aceasta înseamnă că nu vor fi compatibile cu dispozitivele electrice tradiționale. Prin urmare, dacă intenționați să le instalați, va trebui să investiți în noi dispozitive electrice care pot fi folosite împreună cu panourile.
– Panoul solar invizibil necesită un consum constant de lumină solară. Deoarece puterea lor este scăzută în zilele înnorate sau ploioase, acest lucru le afectează și performanța.
– Panourile solare transparente sunt din sticlă, ceea ce le face fragile. Prin urmare, ele trebuie tratate cu grijă. Aceste panouri sunt mai susceptibile la crăpare sau rupere dacă nu se acordă o grijă extremă atunci când le manipulați.

Costul unui panou solar transparent depinde în mare măsură de dimensiunea panoului și de tipul pe care doriți să îl instalați. Electricitatea solară necesită capital intensiv, deci principalele costuri sunt în echipamente. Procesul de fabricare a panoului transparent este ecologic. Un panou solar transparent este rentabil, deoarece puteți instala un strat de sticlă acoperită cu fotovoltaic deasupra ferestrelor la un cost suplimentar mic.

Întreținerea panoului solar transparent.

Acumularea de praf pe panourile ferestrelor îi reduce performanța. Durata curățării panourilor solare este determinată de densitatea poluării din zona dumneavoastră.
Dacă casa dvs. este adiacentă la marginea drumului, panourile ar putea avea nevoie de curățare regulată.
Curățarea unui panou solar transparent este similară cu curățarea panourilor solare tradiționale. Puteți folosi un burete umed, dar este întotdeauna recomandat să nu folosiți substanțe chimice dure sau perii. Acest lucru poate deteriora panourile solare.
Este important să verificați lunar starea panourilor solare pentru a vă asigura că funcționează eficient. Monitorizarea stării lor vă ajută să profitați la maximum de investiția în panourile solare.
Energia solară a devenit cea mai economică formă de energie. Tehnologia panourilor solare transparente este atractivă și are un viitor promițător.
Panourile solare transparente pot bloca majoritatea razelor infraroșii care încălzesc o cameră. Acest lucru duce automat la o utilizare redusă a aparatelor de aer condiționat și la scăderea facturilor la energie.
Un alt avantaj semnificativ al utilizării acestor panouri este că nu necesită mai mult spațiu pentru instalare.

Panouri solare transparente