Panouri solare pentru casa
Sistemele cu energie solară în afara rețelei sunt cele mai comune în zonele rurale și îndepărtate, unde rețeaua electrică principală nu este disponibilă sau la care este foarte costisitor să se conecteze.
În această situație, un sistem solar în afara rețelei poate fi soluția ideală.
Pentru a face instalarea viitorului dumneavoastră sistem solar mai puțin costisitoare și mai puțin dificil de gestionat, precum și pentru a produce mai multă energie, trebuie să planificați totul și să luați o serie de măsuri pregătitoare.
1.Locația ideală a casei.
Pentru a crește producția de energie, casa trebuie să fie amplasată într-un loc în care nu există nici umbră aproape, nici departe.
Acest lucru este determinat de faptul că elementele panoului solar sunt conectate în serie (pentru a obține mai multă putere și, prin urmare, o producție mai bună de energie electrică).
Când o celulă este în umbră, aceasta afectează întregul panou.
Cu alte cuvinte, chiar dacă un panou de câteva zeci de celule are o singură celulă în umbră, energia produsă de întregul panou va fi mai mică.
Deși panourile solare au acum diode care îmbunătățesc performanța panourilor solare umbrite prin scurtcircuitarea celulelor umbrite, performanța tuturor celulelor din panou va fi totuși mai mică atunci când sunt umbrite.
2.Orientarea ideală a casei.
Cu o traiectorie est-vest a soarelui, orientarea ideală este orientată spre sud, deoarece aceasta crește cantitatea de energie electrică produsă.
Orientarea spre sud-vest și sud-est este de asemenea acceptabilă, dar reduce producția de energie electrică cu aproximativ 16%.
Când sistemul este orientat spre nord, producția de energie electrică este redusă cu 31%.
3.Design perfect al acoperișului.
Acest aspect se aplică înclinării diferitelor laturi ale acoperișului precum și echipamentelor de pe acoperiș (antene, coș de fum, aerisire etc.).
Dacă este posibil, proiectați cea mai suică orientare a acoperișului dvs. ca o linie dreaptă.
Acest lucru permite instalarea mai multor rânduri de panouri, ceea ce nu numai că mărește producția de energie, dar îmbunătățește și estetica sistemului.
Este necesar să planificați instalarea de antene, antene satelit etc. pe acoperișul de nord, departe de locația probabilă a viitoarelor panouri solare.
De asemenea, minimizați țevile de aerisire, luminatoarele etc. în zonele în care vor fi instalate panouri solare.
Panta ideală a acoperișului este de aproximativ 32 de grade, deși este permisă ± 10 grade.
Această pantă este cel mai bun compromis pentru creșterea cantității de energie electrică produsă anual de panourile solare.
4.Locația ideală a invertorului.
Cu cât invertorul dumneavoastră solar este mai aproape de panourile solare, cu atât mai bine.
Acest lucru este necesar atât pentru a minimiza costurile de cablare, cât și pentru a reduce tensiunea din sistem.
Alegerea unei locații umbrite este, de asemenea, importantă pentru a evita supraîncălzirea invertorului, deși instalarea în interior este chiar de preferată, deoarece limitează efectele vremii.
Astfel, locația ideală pentru invertor este un perete atât aproape de panourile solare, cât și în interior, sau cel puțin la umbră.
5.Trasearea cablurilor.
Dacă doriți ca cablurile instalației dvs. solare să fie ascunse, trebuie să planificați traseul acestora înainte ca pereții interiori și acoperișul să fie acoperiți.
Din nou, cu cât cablurile sunt mai scurte, cu atât mai bine.
În plus, dacă doriți să reduceți pierderile și să le măriți durata de viață, vă sfătuim să le rulați în interiorul casei, nu în exterior, așa cum fac majoritatea oamenilor.
Nu numai că veți pierde mai puțină energie, dar și sistemul dumneavoastră va arăta mai bine.