Panouri solare pentru afacere

Panouri solare pentru afacere

Scopul centralelor solare este înlocuirea parțială sau completă a energiei electrice, care este necesară procesului de producție, încălzirea spațiului și iluminatul.
Dacă este imposibilă conectarea la rețelele electrice locale, sau există probleme cu creșterea puterii de intrare sau asigurarea funcționării sub sarcina necesară, cea mai bună cale de ieșire din această situație ar fi instalarea de centrale solare.
Pentru întreprinderi, unele dintre cele mai mari costuri sunt asociate cu energia electrică consumată în timpul operațiunilor lor. În plus, dependența de furnizorii comerciali de energie înseamnă că întreprinderile sunt supuse fluctuațiilor de putere. Orice creștere bruscă a prețurilor la energie electrică creează incertitudine și perturbă gestionarea fluxului de numerar în afaceri.
Din aceste motive și din multe alte motive, este necesar să se ia în considerare posibilitatea trecerii la utilizarea surselor de energie ecologice, cum ar fi investițiile în panouri solare și energie solară. Panourile solare au devenit deja norma și o sursă de încredere de energie în multe sectoare dezvoltate ale economiei.
Centralele solare sunt perfecte pentru ateliere, birouri, depozite, centre comerciale și de afaceri și alte unități de producție cu suprafețe mari libere pe acoperiș sau în imediata apropiere a unității.
Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la instalarea unui sistem solar în afacerea dvs., ar trebui să examinați cu atenție informațiile de mai jos și să aflați beneficiile instalării unui sistem de energie solară.

Avantajele întreprinderilor care utilizează energia solară

1.Economie de energie
Costurile cu energia electrică sunt o sursă de îngrijorare serioasă pentru fiecare întreprindere comercială. În zilele noastre, absolut totul devine din ce în ce mai scump: electricitate, gaz, apă. Mai mult, creșterea poate fi de până la 100%, ceea ce afectează imediat costul de producție și rentabilitatea producției. Modulele solare reduc semnificativ facturile la energie. Acest lucru este benefic în special pentru spațiile industriale și fabricile în care consumul de energie electrică poate fi instabil și inegal.

2.Reducerea amprentei de carbon
Energia electrică convențională utilizată de întreprinderi este generată din resurse neregenerabile, cum ar fi combustibilii fosili și cărbunele. Acest lucru are un impact enorm asupra emisiilor de dioxid de carbon și contribuie semnificativ la toate tipurile de poluare a mediului și la încălzirea globală.
Astfel, o centrală solară pentru o întreprindere nu numai că va contribui la reducerea facturilor la energie electrică, ci va oferi și o oportunitate de a aduce o contribuție pozitivă la protecția mediului. Întreprinderea dvs. alimentată cu energie solară va oferi o alternativă rezonabilă la emisiile de dioxid de carbon.
Încălzirea globală din cauza emisiilor de dioxid de carbon este o problemă serioasă cu care comunitatea mondială trebuie să se ocupe urgent. Iar instalarea unui sistem de energie solară pentru întreprindere este un mare pas către rezolvarea acestei probleme.

3.Beneficii fiscale
Trecând la utilizarea sistemului solar pentru producție, vă deschideți afacerea către diverse beneficii fiscale oferite de guvern.
Guvernul Republicii Moldova promovează activ sistemele solare pentru întreprinderi și alte infrastructuri industriale prin stimulente fiscale. Inutil să spun că afacerea dvs. poate economisi mulți bani prin reducerea impozitelor.

4.Independența energetică
Prin instalarea unui sistem solar, întreprinderea dvs. comercială devine nevolatilă. Aceasta înseamnă că dependența dvs. de rețeaua electrică este redusă drastic.
Datorită acestor investiții unice, compania dvs. poate scăpa complet de dependența de companiile energetice, care uneori pot fi nesigure și instabile în serviciile lor.
Mai mult, întreruperile de curent din motive naturale și din alte motive sunt prea frecvente și pot duce la haos într-o instituție de afaceri mare.
Costul instalării unui sistem solar la o întreprindere poate fi mai mult decât compensat de o reducere uriașă a costurilor generale prin eliminarea dependenței comerciale de electricitate.
Un fapt important aici este că o centrală solară industrială garantează o alimentare neîntreruptă, caracterizată prin costuri reduse de întreținere și emisii zero de dioxid de carbon.

Panouri solare pentru afacere