Panouri solare la cheie

Panouri solare la cheie

Un sistem de energie solară este aranjarea adecvată a tuturor componentelor sistemelor solare pentru a produce energia electrică consumată. Scopul principal al înființării unei centrale solare este asigurarea independenței energetice și reducerea facturilor comerciale la electricitate.
Energia solară include sisteme mari și mici, de la 1 kilowatt la megawat. Există multe tehnologii pentru centralele solare, dar sistemele fotovoltaice sunt cele mai eficiente și sunt utilizate pe scară largă pentru a transforma lumina solară în energie electrică.
A avea cunoștințele adecvate despre toate tipurile de sisteme solare este esențială pentru a lua o decizie inteligentă cu privire la instalarea panoului solar potrivit la cheie.

Diferite tipuri de sisteme solare

Mulți oameni trec de la utilizarea sistemelor tradiționale de alimentare cu energie la crearea propriilor centrale individuale de generare a energiei.

Există în principal trei tipuri de sisteme de generare a energiei solare disponibile pe piață.
1.Sistem de energie solară bazat pe rețea.
Acest sistem solar este conectat la rețeaua electrică. Aceste sisteme solare fotovoltaice generează energie electrică numai atunci când rețeaua electrică este disponibilă.
Prin urmare, ele pot funcționa numai dacă există o rețea electrică. Această centrală solară este excelentă pentru persoanele care doresc să economisească la facturile de energie.
Cu acest sistem, oamenii pot transfera energie electrică suplimentară în rețea. Un contor bidirecțional înregistrează acest transfer de energie, astfel încât oamenii să poată folosi cu ușurință energia fără a plăti nicio sumă suplimentară.
2.Sistem autonom de energie solară.
O centrală solară autonomă este conectată la o baterie pentru a economisi curentul continuu convertit pentru o utilizare convenabilă. Acest sistem este potrivit pentru zonele în care nu există o sursă de alimentare comercială sau unde există întreruperi frecvente de curent.
Un sistem solar autonom necesită un panou solar, un controler de încărcare, un pachet de baterii și un invertor solar pentru a converti curentul continuu de la panoul solar la curent alternativ.
Acumulatorul acumulează energie suplimentară primită de la lumina soarelui în timpul zilei pentru a asigura alimentarea neîntreruptă pe timp de noapte sau în absența luminii solare.
3.Sistem hibrid de energie solară.
Acest sistem este o combinație de sisteme solare autonome și în rețea. În acest sistem, Sistemul solar este conectat atât la rețea, cât și la un set de baterii pentru conservarea și utilizarea energiei.
Datorită acestui sistem, oamenii își pot maximiza consumul de energie fără a-și crește facturile de energie electrică. Aceasta este cea mai eficientă și durabilă opțiune pentru producerea și utilizarea energiei electrice în scopuri viitoare.

Tehnologii de soluții pentru energie solară

Există trei tipuri principale de soluții de energie solară pentru generarea de energie electrică utilă din razele soarelui. Fiecare sistem solar necesită un tip diferit de instalație și suprafață pentru a funcționa eficient. Aceste sisteme sunt discutate în detaliu mai jos.
1.Soluții de energie solară termică
Această soluție solară folosește căldura soarelui pentru a genera electricitate. În ea, mai mulți colectori solari reflectă razele soarelui la un anumit punct. Acest proces ajută la atingerea temperaturilor ridicate pentru a genera energie electrică consumată. Căldura generată în acest proces crește conținutul de abur al lichidului, care apoi antrenează o turbină pentru a genera electricitate. Sistemul de urmărire al tehnologiei solare termice captează suficientă lumină solară chiar și atunci când soarele își schimbă poziția.
2.Soluții concentrate pentru energie solară
Aceste soluții de energie solară folosesc lentile, sisteme de urmărire și oglinzi pentru a concentra energia solară.
Datorită acestui sistem, energia solară de mare intensitate este convertită în temperatura camerei. Această căldură alimentează apoi turbinele sau generează electricitate folosind motoare.
3.Soluții fotovoltaice pentru energie solară
Este cea mai utilizată tehnologie pentru generarea de energie solară. În acest proces, panourile solare colectează energia solară sub formă de curent continuu și o transformă în energie electrică consumabilă folosind un invertor solar.

Sisteme solare pentru scopuri comerciale

Centralele solare terestre sunt utilizate în principal în scopuri comerciale de generare a energiei solare. Aceste centrale solare necesită o suprafață imensă de teren pentru a instala panouri solare care pot capta suficientă lumină solară pentru a genera unitățile necesare de energie electrică pentru vânzare.
Următorii factori determină rentabilitatea utilizării acestui sistem solar de energie electrică:
– Zona proiectului.
– Amplasarea centralei electrice.
– Înclinarea panourilor solare.
– Caracteristicile tehnice ale cablurilor.

Avantajele sistemului solar

Un sistem de energie solară oferă cea mai durabilă metodă de dezvoltare a energiei, deoarece este disponibil pe tot parcursul anului.
Mai jos sunt beneficiile producerii și utilizării energiei sistemului solar:
– Reduce impactul negativ asupra mediului Pământului prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.
– Ajută oamenii să-și genereze propria energie electrică pentru uz casnic. Acest proces are ca rezultat reducerea facturilor la energie comercială.
– Creează o sursă de venit pasiv pentru persoanele care au suficient teren pentru a instala centrale solare montate la sol.
– Instalarea panourilor solare pe acoperiș crește valoarea proprietății.
– Necesită o investiție unică și continuă să ofere beneficiile generării de energie cu costuri reduse cu întreținere minimă.

Panouri solare la cheie pot furniza cu ușurință cantități mari de energie electrică ieftină, ecologică. Adaptabilitatea acestei surse enorme de energie este demonstrată de noua tehnologie a energiei solare.
În plus, deținerea mai multor sisteme electrice solare facilitează generarea eficientă a energiei în zone cu diferite surse de energie.
Deși oamenii au nevoie de sume importante de bani pentru a instala panouri solare, beneficiile sistemelor solare sunt enorme și reprezintă calea către viitorul generării de energie electrică.

Panourile solare la cheie