Panouri solare hibride

Panouri solare hibride

Mulți oameni care sunt interesați de energia solară înclină spre ideea de a se deconecta complet de la rețeaua electrică.
Cu toate acestea, atunci când sunteți conectat la rețea, puteți conta pe ea pentru a face rezervă de energie în casa dvs. în cazul în care panoul solar se epuizează.
Odată instalate panourile solare, energia generată trebuie convertită în energie pentru casa dumneavoastră.
Există mai multe moduri de a face acest lucru – puteți rămâne conectat la rețeaua electrică, puteți ieși complet din rețea sau puteți avea un sistem hibrid.
Un sistem hibrid de alimentare de rezervă este locul în care panourile solare rămân conectate la liniile electrice și au un sistem de rezervă a bateriei pentru a stoca excesul de energie.
Energia solară absorbită de panourile solare intră în invertor și este transformată în energie electrică utilizabilă.
De acolo, electricitatea ajunge la casa ta, la rețea sau la un sistem de rezervă a bateriei.

Avantajul unui sistem solar hibrid este ca vei avea mereu energie in orice situatie.
Cu o baterie de rezervă, energia în exces pe care o creează panourile solare (dar nu o folosesc în casa ta) va fi stocată în această baterie.
Când are loc o întrerupere a curentului, sistemul dvs. solar hibrid comută automat în câteva milisecunde, fără ca dvs. să observați.

Costul unui sistem hibrid de panouri solare va varia în funcție de tipul de acoperiș pe care îl aveți, de complexitatea instalării și de cantitatea de energie pe care o consumă casa dumneavoastră.
Pentru sistemele solare hibride, prețul este majorat de bateria de rezervă.
Prezența unei baterii de rezervă asigură că toate sursele de consum de energie, cum ar fi frigiderul, iluminatul, Wi-Fi, alarmele, camerele și alte aparate electrice sunt întotdeauna alimentate.

Un sistem solar complet în afara rețelei poate fi o opțiune tentantă dacă doriți un control complet asupra producerii de energie, dar trebuie să fiți foarte atenți la gestionarea energiei și la consumul de energie pentru a vă asigura că bateria de rezervă nu se epuizează niciodată.

Cu un sistem de energie solară hibrid, dacă rămâneți fără energie stocată a bateriei sau dacă aveți vreme rea pentru câteva zile și panourile solare nu primesc suficientă energie, conectarea la rețea vă va ajuta să furnizați energie electrică până când veți începe din nou să produceți energie electrică.

Un sistem hibrid este o modalitate excelentă de a controla alimentarea cu energie.
Ceea ce face un sistem solar hibrid unic este faptul că veți fi protejat pe vreme nefavorabilă și pe timp de noapte, deoarece aveți o baterie de rezervă plină de energie și acces la rețeaua de alimentare dacă aveți nevoie de mai mult decât vă poate oferi bateria.
Deci, a avea un sistem solar hibrid este o garanție că nu vei rămâne niciodată fără electricitate.

Panourile solare hibride