Panouri solare din plastic

Energia solară este foarte populară, dar costul ridicat îi descurajează pe clienți, în special pe proprietarii de case, să instaleze un sistem solar acasă.
Gândiți-vă la câți bani am putea economisi dacă am tipări panouri solare în același mod în care tipărim ziare! Panouri solare din plastic ne permit să realizăm exact asta.
Una dintre proprietățile plasticului pe care le putem admira este capacitatea sa de a moderniza sau transforma obiectele tradiționale.
Introducerea celulelor solare din plastic în viața de zi cu zi va fi următorul mare progres tehnologic, spun oficialii din industrie.
Unii oameni de știință cred că într-o zi în viitor, celulele solare din plastic ar putea alimenta nu numai casele noastre, ci și gadgeturile noastre digitale și dispozitivele portabile, cum ar fi ceasurile inteligente.
Electricitatea este produsă de panouri solare folosind energia gratuită de la soare. În prezent, energia solară nu este o sursă ieftină de energie din cauza costului ridicat al panourilor solare.
Dar celulele solare din plastic au potențialul de a schimba modul în care energia solară este colectată și distribuită.
Ce sunt celulele solare din plastic: sunt celule solare organice?
Siliciul este adesea folosit pentru a crea celule solare cristaline convenționale.
În loc de siliciu ca semiconductor, o celulă solară organică generează energie de la soare folosind circuite și componente naturale pe bază de carbon.
Celulele solare din plastic și celulele solare polimerice sunt, de asemenea, adesea folosite pentru a descrie celulele organice.
Compoziția fotovoltaicului organic și a fotovoltaicului cu siliciu diferă semnificativ, făcând fotovoltaicul organic mai versatil și adaptabil decât fotovoltaicul cristalin.
Elementele organice sunt fabricate din materiale care sunt de obicei dispersate în cerneluri și produse pe polimeri subțiri.
În timp ce fotovoltaica organică este o nouă tehnologie promițătoare, are încă un drum lung de parcurs până să atingă performanța obținută anterior în celulele solare pe bază de siliciu.
Dispozitivele solare organice vor putea concura cu celulele cristaline convenționale atunci când eficiența poate fi îmbunătățită, deoarece celulele organice sunt adaptabile structural și sunt ieftine de creat.
Cum funcționează celulele solare biologice?
În esență, celulele organice sunt construite în același mod ca și celulele solare cu siliciu cristalin. Suprafețele semiconductoare ale celor două tipuri de celule diferă cel mai mult.
Celulele biologice conțin substanțe pe bază de carbon (substanțe chimice organice) care sunt depuse într-un strat incredibil de subțire pe un substrat de plastic, spre deosebire de siliciul cristalin.
Celulele solare organice folosesc efectul fotovoltaic pentru a genera energie, similar celulelor solare realizate din siliciu monocristalin și policristalin.
Utilizând trei procese optimizate, celula fotovoltaică transformă lumina solară în energie electrică utilizabilă:
– Când primește lumină, o substanță semiconductoare pierde niște electroni.
– Mișcarea electronilor liberi creează un curent electric.
– Firele primesc curent după ce acesta este colectat.
Tehnologia fotovoltaică este identică cu o celulă solară organică, dar în loc de siliciu, substanțele chimice pe bază de carbon sunt folosite ca ingredient semiconductor.
Celulele solare din plastic folosesc un aditiv unic pentru a crea un strat activ al unei celule solare. O cantitate mică de aditiv, un lichid cu uscare lentă, este amestecată cu cerneală.
Foile reactive sunt create folosind o tehnologie cunoscută sub numele de centrifugare. Aceste foi sunt filme ultra-subțiri. Molecula de cerneală este plasată pe o placă de sticlă, care este apoi rotită rapid pentru a distribui cerneala.
După împrăștiere, cerneala se usucă și un strat foarte subțire rămâne pe sticlă. Centrifugarea este o metodă de fabricare a filmelor subțiri din cerneală. O picătură de cerneală care conține polimeri lichizi verzi și roșii este plasată pe o placă de sticlă.
Fără un aditiv special, polimerul roșu se lipeste împreună în bile, iar cerneala se usucă în mai puțin de o secundă, ceea ce afectează negativ eficiența celulelor solare.
Polimerul roșu este distribuit în continuare, iar atunci când se utilizează aditivi, timpul de uscare crește, ceea ce are un efect pozitiv asupra eficienței celulelor solare.
Avantajele celulelor solare organice
Acest progres inovator și captivant în tehnologia solară deschide posibilitatea de a încărca dispozitive electronice portabile (cum ar fi smartphone-uri, laptopuri și playere MP3).
Producătorii pot obține acest rezultat utilizând o celulă solară organică care produce un curent suficient de puternic pentru a încărca rapid o baterie cu litiu fără a necesita conectarea mai multor celule separate.
Această tehnologie este în prezent doar în faza de testare, dar ratele de succes au fost mari și procesul pare foarte promițător.
Următorul pas este să faceți tehnologia disponibilă în afara laboratorului și să vă asigurați că încărcătoarele ieftine sunt disponibile pentru achiziție comercială.
Beneficiile sunt următoarele:
– Versatilitate și portabilitate
– Proprietatea fizică a transparenței
– Integrare ușoară cu alte produse
– Noi oportunități de marketing (caracteristicile de design le fac ușoare și flexibile)
– Costuri de producție reduse în comparație cu tehnologia solară existentă
– Posibilitate de productie continua folosind masini de tipar
– Efecte benefice asupra ecosistemului în timpul producției
– Perioada scurtă de rambursare a costurilor de achiziție și instalare
Dezavantajele celulelor solare organice
Componentele utilizate pentru crearea unei celule fotovoltaice organice trebuie să aibă coeficienți de atenuare excelenți.
Nu există nicio îndoială că celulele solare organice pot fi mai eficiente decât concurenții lor pe bază de siliciu. Cu toate acestea, durata lor de viață nu este atât de lungă.
În ciuda deficiențelor, inovația se află încă în stadiile incipiente ale cercetării. Pentru a încerca să depășească această deficiență, sunt create mai multe materiale noi, tehnici de construcție și progrese tehnologice.
Cu toate acestea, dezvoltarea celulelor solare cu siliciu este, de asemenea, în curs de desfășurare. Nu va exista niciun înlocuitor pentru aceste elemente în viitorul apropiat.
