Panouri solare de curent alternativ

Panouri solare de curent alternativ

Știți ce înseamnă instalarea unui sistem de panouri solare? Dacă da, atunci trebuie să știți și că panourile solare nu sunt singurele componente folosite pentru instalare.
Producătorii încearcă să dezvolte tehnologii care pot reduce costul instalării panourilor solare. Un astfel de progres este panoul solar de curent alternativ.
Acest panou solar funcționează la fel ca și celelalte. Dar faptul care îl face diferit de restul este că vine cu microinvertoare instalate.
Deci, asta înseamnă că nu aveți nevoie de un invertor separat atunci când configurați un sistem de panouri solare. Grozav, nu-i așa?
Dacă sunteți interesat să cunoașteți detaliile, să trecem la o explicație detaliată a semnificației panourilor solare de curent alternativ, a caracteristicilor acestora și multe altele.

Ce sunt modulele solare de curent alternativ și cum funcționează?

Panourile solare de curent alternativ sunt invențiile tehnologice de vârf în industria solară. Vin cu microinvertoare încorporate.
S-ar putea să vă întrebați de ce sunt necesare microinvertoare.
Acest lucru se datorează faptului că nu puteți utiliza curentul continuu generat de panouri pentru a alimenta dispozitivele electronice. Pentru a vă funcționa aparatele electrocasnice, aveți nevoie de un invertor care poate transforma curentul continuu în curent alternativ.
Deoarece producătorii instalează microinvertoare în panourile solare de curent alternativ, microinvertoarele pot transforma energia solară în curent alternativ în interiorul panourilor și o pot trimite la dispozitivele electronice din interiorul casei.

Diferența dintre modulele solare de curent alternativ și de curent continuu:

S-ar putea să vă întrebați în ce mod diferă modulele solare de curent alternativ de panourile solare de curent continuu.
Vă rugăm să examinați următoarele informații pentru a înțelege clar aceste două module și modul în care diferă unul de celălalt.
Panoul solar de curent alternativ:
– Modulele solare de curent alternativ colectează curent continuu din lumina soarelui și îl transformă în curent alternativ. Este din nou convertit în curent continuu pentru stocare în baterie.
– Pierderile de energie sunt mai mult asociate cu transformări multiple.
– În modulele solare de curent alternativ, excesul de energie se pierde.

Panoul solar de curent continuu:
– Modulele solare de curent continuu colectează lumina soarelui de curent continuu și o pot stoca într-o baterie.
– Mai puține pierderi de energie datorită mai puține conversii
– După alimentarea aparatelor electrocasnice, panourile returnează surplusul de energie pentru a încărca bateria de acasă.

Avantajele panoului solar de curent alternativ

Da, este adevarat ca panourile solare de curent continuu sunt mai eficiente. Dar panourile solare de curent alternativ au și avantajele lor.
Să vedem care sunt aceste avantaje:
– Deoarece invertoarele sunt deja instalate în modulele solare de curent alternativ, instalatorii pot instala cu ușurință alte componente și pot rula sistemul fără probleme.
– Panourile solare vin cu o garanție de 25 de ani, iar invertoarele vin cu o garanție de 15 ani. Deci, dacă cumpărați un panou solar de curent alternativ, veți obține invertoare care vor dura 25 de ani.
– Cel mai bun lucru la panoul solar de curent alternativ este că funcționează independent. Deci, dacă descoperiți că panourile nu funcționează corect, puteți verifica care panou cauzează problema și remediați-o. Producția de energie a altor panouri nu va fi afectată.
– Aceste panouri sunt foarte flexibile. Spre deosebire de panourile solare tradiționale, acestea pot fi ajustate la diferite orientări și unghiuri.

Dezavantajele panoului solar de curent alternativ

Dacă intenționați să achiziționați module solare de curent alternativ, trebuie să cunoașteți dezavantajele acestora pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.
– Prețul panoului solar de curent alternativ este puțin mai mare.
– Datorită microinvertoarelor instalate în interiorul panourilor, un panou solar de curent alternativ poate fi puțin greu de întreținut.
– Eficiența energetică este mai mică decât panourile solare de curent continuu.

Ar trebui să cumpărați module solare de curent alternativ?

Analizând avantajele și dezavantajele unui panou solar de curent alternativ, puteți decide dacă instalați unul sau nu. Dar dacă ne întrebați, da, merită cumpărate.
Aceste panouri solare vă vor satisface nevoia de invertoare suplimentare și sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru instalarea acasă.
Din fericire, aceste panouri solare vin cu microinvertoare atașate la spatele panoului. Astfel le puteți plasa în orice orientare doriți.
În plus, deoarece fiecare panou solar funcționează independent, nu va trebui să vă faceți griji ca panourile să ajungă la umbră. În această situație, alte panouri vor continua să furnizeze energie pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Chiar dacă au mai multe dezavantaje, puteți achiziționa panouri solare de curent alternativ pentru a experimenta beneficiile lor impresionante.
Asigurați-vă că cumpărați cel mai bun panou solar de curent alternativ. Pentru a face acest lucru, înainte de a cumpăra, este mai bine să vă consultați cu specialiști și să aflați caracteristicile modulelor sale pentru a face alegerea corectă.

Panouri solare de curent alternativ