Panouri fotovoltaice bifaciale

Panouri fotovoltaice bifaciale

Celulele solare sunt elementele de bază ale panourilor solare. Există al n-lea număr de materiale care sunt folosite pentru a face celule solare, dar siliciul este cel mai des folosit material când vine vorba de panouri solare.
Celulele solare bifaciale sunt, de asemenea, fabricate din siliciu. Mai simplu spus, o celulă solară cu două fețe nu este altceva decât două celule de siliciu stivuite împreună, astfel încât să fie orientate în direcția opusă.
Când multe celule cu două fețe sunt stivuite împreună, rezultatul este un panou solar cu două fețe (bifacial). Ambele părți ale panourilor cu două fețe generează energie electrică, deoarece există celule solare pe ambele părți.
Interesant, panourile cu două fețe sunt, de asemenea, diverse: pot fi făcute atât din celule policristaline, cât și din celule monocristaline.

Care este diferența dintre funcționarea unei baterii solare cu două fețe?

Panourile solare bifaciale sunt cel mai eficient tip de panouri solare. Haideți să vă prezentăm treaba pentru a ușura lucrurile.
– Partea frontală a panourilor solare cu două fețe colectează lumina directă a soarelui.
– Partea din spate a panoului solar cu două fețe colectează lumina soarelui care lovește pământul și se reflectă.
– Împreună, ambele părți captează mai multă lumină solară decât poate un panou cu o singură față.
– Fotonii capturați sunt transformați în energie de curent continuu.

Această lucrare explicată sistematic poate da impresia că panourile fotovoltaice pe două fețe oferă de două ori mai multă putere decât cele unilaterale. Dar nu este cazul. Performanța unui panou cu două fețe este cu 4-5% mai mare decât cea a unui panou unilateral (tradițional).
Valoarea reală a panourilor cu două fețe este afișată la instalarea trackerelor solare. Inutil să spun că panourile solare pe două fețe sunt mai profitabile în instalațiile industriale și comerciale.

Tehnologia este și a fost întotdeauna cheia progresului și îmbunătățirii – panourile solare nu sunt diferite. Există întotdeauna o versiune nouă care o face pe cea veche să fie depășită. Înseamnă asta că panourile monofaciale vor fi înlocuite cu panouri fotovoltaice bifaciale în viitorul apropiat?
Evident, panourile solare cu două fețe sunt mai scumpe decât cele cu o singură față; dar sunt si ceva mai eficiente.
În plus, caracteristicile panourilor cu două fețe depind și de suprafața pe care sunt instalate.
Zăpada, de exemplu, reflectă multă lumină. Prin urmare, panoul solar cu două fețe va funcționa mai bine pe vreme cu zăpadă.
Costul panourilor solare bifaciale era foarte mare. În consecință, acestea nu erau considerate anterior cea mai bună alegere pentru sectorul rezidențial. Cu toate acestea, odată cu progresele recente, prețurile au scăzut. Prin urmare, panourile solare cu două fețe au pătruns în sectorul rezidențial.

Energia solară are un potențial enorm de a readuce lumea pe calea către zero poluare. Când este utilizată corespunzător cu panourile fotovoltaice de pe acoperiș, energia solară poate inversa încălzirea globală prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Fie că este vorba de creșterea facturilor la energie sau de conștientizarea consecințelor grave ale încălzirii globale, un sistem solar fotovoltaic poate rezolva toate aceste probleme.

Pe baza celor de mai sus, să încercăm să formulăm avantajele și dezavantajele unui panou solar cu două fețe.

Avantajele panourilor cu două fețe:
– Au o eficienta mai mare
– Funcționează mai bine atunci când vremea este înnorat sau ninge.
– Sunt o sursa potrivita pentru captarea razelor solare si generarea de energie electrica verde.

Limitările panourilor cu două fețe:
– Sunt ceva mai scumpe
– Acestea funcționează cel mai eficient atunci când sunt instalate trackere. Dar includerea trackerelor solare crește costul de întreținere.

Panouri fotovoltaice bifaciale