Modele panouri fotovoltaice

энергетическая независимость

Modele panouri fotovoltaice au devenit parte integrantă a multor case din Europa și America. Un studiu recent evidențiază că numai în Anglia există aproximativ un milion de microcentrale solare cu o capacitate de până la 10 kilowați.
Acest lucru este destul de așteptat, deoarece astfel de panouri pot fi instalate pe aproape orice casă privată.
Utilizarea pe scară largă a panourilor solare se datorează politicilor guvernamentale care au subvenționat dezvoltarea energiei solare în Europa timp de decenii când aceasta era încă scumpă în comparație cu sursele tradiționale de energie.
În Moldova, această tendință începe să ia amploare abia acum, când există sprijin din partea autorităților.
Nu cu mult timp în urmă au fost adoptate legi „Cu privire la promovarea utilizării energiei din surse regenerabile” (din 26 februarie 2016 nr. 10),
„Despre eficiența energetică” (din 19 iulie 2018 Nr. 139).
De aici rezultă că acum fiecare cetățean al Moldovei poate produce energie electrică pentru propriile nevoi.
Prin urmare, merită să înțelegeți acest subiect mai detaliat.

Atunci când decide să instaleze un panou solar într-o clădire sau casă din Moldova, proprietarul poate face câțiva pași importanți:

ANALIZA BENEFICII ECONOMICE

Generarea solară vă poate aduce beneficii economice semnificative astăzi.
Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie luate în considerare câteva aspecte cheie.
Panourile solare sunt cele mai eficiente atunci când sunteți în casă cea mai mare parte a anului, nu doar în timpul verii sau în weekend.
În termeni simpli, cu cât consumați mai multă energie electrică, cu atât va fi mai profitabilă instalarea panourilor solare.

OBȚINEȚI ECONOMII MARI DIN COMBINAȚIE

Economiile pot fi realizate nu numai prin facturi mai mici la energie, ci și prin instalarea panourilor solare pe mai multe locații în același timp, și nu doar pe unul.
Acest lucru va economisi întreținere: la urma urmei, nu trebuie să apelați singuri specialiști în reparații sau servicii de control.
Câteva case echipate cu panouri solare pot economisi în vizite de reparații ocazionale, deși astfel de apeluri vor fi rare.
În plus, trebuie amintit că aceasta poate fi o alternativă la gazificare.
Puteți înlocui sobele pe gaz cu sobe electrice alimentate de panouri solare.
Problema alimentării cu căldură poate fi rezolvată cu ajutorul pompelor de căldură care funcționează pe panouri solare (colectori solari).
Un astfel de proiect poate fi viabil din punct de vedere economic.

VERIFICAȚI LOCAȚIA ȘI ALEGEȚI CEA MAI BUNĂ LOCAȚIE

Când decideți să vă instalați propria centrală solară în Moldova, primul pas este să vă studiați cu atenție amplasamentul și să determinați cel mai bun loc pentru amplasarea panoului solar.
Locație ideală – pe partea însorită fără umbre. Este important de luat în considerare că în zonele uscate, panoul poate deveni și o sursă suplimentară de umbră și poate ajuta la reținerea umidității în sol.
În plus, trebuie acordată atenție stării acoperișului și adecvării acestuia pentru instalarea panourilor solare.
Puteți să o faceți singur sau să cereți ajutor unui instalator de panouri solare.
Locuitorii Republicii Moldova sunt îngrijorați și de numărul de zile însorite dintr-un an.
În ciuda faptului că insolația – cantitatea de radiație solară care cade pe o anumită zonă a Pământului, nu diferă mult în Moldova, este important să ne amintim că panourile solare pot funcționa chiar și pe vreme înnorată, deși cu o anumită performanță. degradare.
În zonele cu întreruperi frecvente de curent sau cu probleme de conectare la rețea, panourile solare sunt o alternativă excelentă (nu uitați să luați baterii).
Cu bateriile reîncărcabile, poți stoca energie și o poți folosi atunci când ai nevoie, asigurând o sursă de energie stabilă acasă în perioadele cu lipsă de lumină solară.

ALEGEREA ECHIPAMENTULUI, INSTALAREA SI CALCULUL COSTURILOR

Centrala solara autonoma nu necesita conectare la retea si poate fi folosita imediat dupa instalare.
Cu toate acestea, pentru utilizarea completă a rețelei și a centralelor solare hibride, este necesar să se parcurgă procesul de conectare tehnologică la rețeaua electrică.
Acest lucru vă va permite să profitați din plin de energia produsă de stația dvs. solară și să faceți schimb de energie electrică cu rețeaua.

Atunci când alegeți modele panouri fotovoltaice, puteți contacta specialistul companiei INSTALLED, care vă va ajuta să faceți alegerea potrivită, dar puteți studia și dumneavoastră această problemă.
Este recomandat să contactați companiile de inginerie, deoarece acestea oferă o gamă mai largă de evaluare și selecție a echipamentelor.
De exemplu, în timpul selecției, se poate dovedi că pentru încălzire, cea mai bună soluție ar fi să folosiți o pompă electrică cu căldură geotermală, mai degrabă decât boilerul electric planificat.
Înlocuirea echipamentului cu unul mai potrivit va reduce semnificativ costul întregului proiect.
O abordare integrată vă permite să optimizați cât mai mult posibil costurile cu energie.
Dacă decideți să alegeți singur echipamentul, este recomandat să studiați kiturile gata făcute în avans, mai degrabă decât să cumpărați componentele separat.
Costul unor astfel de truse va varia în funcție de locație, de numărul de panouri și de cerințele dumneavoastră pentru puterea centralei solare.

установка солнечных панелей