Minarea criptomonedelor folosind panouri solare
De la 1 iulie 2023, operațiunile cu criptomonede au fost interzise în Moldova.
Legea a fost adoptată în conformitate cu cerințele internaționale și urmează Directiva Parlamentului European și a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopuri de spălare a banilor sau finanțare a terorismului.
Cu toate acestea, în marea majoritate a țărilor UE, criptomonedele rămân legale.
CÂTE PANOURI SOLARE ESTE NECESARE PENTRU MINIERUL BITCOIN?
Numărul de panouri solare necesare pentru a extrage Bitcoin depinde de procentul de energie pe care doriți să îl obțineți din energia solară, precum și de cât de mult Bitcoin aveți nevoie pentru a extrage. Depinde și de factori precum locația dvs., tipul de acoperiș pe care îl aveți, cât spațiu aveți disponibil pentru panouri solare și în ce tip de panouri solare doriți să investiți.
Cu toate acestea, rularea unei singure platforme miniere necesită de obicei între 450 și 500 de wați. Când lucrați cu mai multe unități de procesare grafică (GPU), această cifră crește de la 900 la 1500 de wați.
Panourile solare instalate într-o locație însorită din Moldova vor produce în medie aproximativ 229 de wați pe metru pătrat de panou solar.
Se estimează că minerii Bitcoin vor avea nevoie de oriunde de la șase până la doisprezece metri pătrați de panouri solare, ținând cont de acoperirea norilor, precum și de incapacitatea de a genera energie solară noaptea. De asemenea, este nevoie de o baterie de rezervă pentru întreaga casă pentru a stoca energie pentru a menține GPU-urile să funcționeze peste noapte sau într-o acoperire semnificativă în nor.
ÎN CE CONSTĂ O INSTALAȚIE MINIERĂ BITCOIN ALIMENTATĂ CU ENERGIE SOLARĂ?
Instalarea pentru Bitcoins miniere pe energia solară constă din următoarele componente:
– O sursă de energie solară
– Plăci de bază (majoritatea plăcilor de bază vor funcționa atâta timp cât au capacitatea de a se conecta la mai multe GPU-uri)
– Sistem de răcire
– Carduri Video
– Un hard disk cu o capacitate de 100 până la 250 GB pentru a găzdui un portofel criptografic
– Conectori (carduri speciale de expansiune sau adaptoare de alimentare)
– Comutator de alimentare
CÂT COSTĂ O PLATFORMĂ MINIERĂ BITCOIN ALIMENTATĂ CU ENERGIE SOLARĂ?
Costul final al unei instalații miniere Bitcoin variază foarte mult. Pentru majoritatea oamenilor, GPU-urile sunt cel mai mare element de cheltuieli. Cu cât este mai mare numărul de GPU-uri care rulează, cu atât mai multe criptomonede pot fi exploatate și cu atât este mai mare recompensa potențială. În medie, costul GPU-urilor variază de la 300 USD la 1.000 USD.
Cu toate acestea, la calcularea marjei de profit, trebuie luat în considerare costul inițial al GPU-urilor.
În medie, o instalație minieră bitcoin va costa de la 3.000 USD la 10.000 USD sau mai mult. Și va trebui să țineți cont de costul inițial al instalării unui panou solar dacă intenționați să alimentați instalația cu energie solară.
AVANTAJELE CRIPTOMONEDELOR MINIERE PE ENERGIA SOLARĂ
Electricitatea pentru minerit va fi gratuită după instalarea panourilor solare. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la plata energiei electrice timp de mulți ani, deoarece panourile solare moderne durează câteva decenii.
Cel mai mare cost al exploatării criptomonedelor pe energia solară este costul inițial al unui panou solar.
Există puține, dacă există, costuri de funcționare. Rezultatul este un flux constant de venituri pasive care poate crește în timp.
Din păcate, utilizarea surselor convenționale de energie pentru mineritul bitcoin are un impact negativ asupra mediului, deoarece procesul minier consumă multă energie.
Energia produsă în mod tradițional crește emisiile de gaze cu efect de seră, precum și provoacă o serie de alte probleme de poluare. Mineritul Bitcoin pe energia solară este o soluție ecologică.
În plus, există multe motive pentru care pot exista întreruperi de curent. Deși energia solară este imună la majoritatea acestora!
DEZAVANTAJE ALE CRIPTOMONEDELOR MINIERE PE ENERGIA SOLARĂ
Principalul dezavantaj al exploatării criptomonedelor folosind energia solară este costurile inițiale relativ ridicate. Este bine cunoscut faptul că utilizarea rețelei este ieftină, deoarece plătiți doar pentru electricitate, nu pentru infrastructura necesară pentru a o opera.
De asemenea, pot exista probleme cu cantitatea de energie electrică produsă de panourile solare. De exemplu, o perioadă de vreme rea poate reduce semnificativ cantitatea de energie solară generată de panourile dvs.
Va trebui să continuați să extrageți Bitcoin timp de câțiva ani înainte de a recupera costul investiției inițiale prin costul cumpărării infrastructurii solare. De asemenea, va trebui să mina pe o scară relativ mare pentru a recupera costurile.
Cantitatea de spațiu disponibilă pentru a găzdui panourile solare limitează, de asemenea, cantitatea de energie solară produsă. În funcție de circumstanțele vieții dvs., este posibil să nu fie posibil să instalați suficiente panouri pentru a lucra cu Bitcoin.