Întreținerea panourilor solare

Întreținerea panourilor solare

Investiția într-o instalație solară comercială sau casnică este una dintre cele mai eficiente decizii conștiente de mediu pe care le puteți lua pentru planetă și portofel.
O instalație solară la domiciliu necesită de obicei puțină întreținere, permițându-vă să culegeți beneficiile timp de cel puțin două decenii înainte de o eventuală înlocuire. Cu toate acestea, făcând pași mici, vă puteți asigura că funcționează la fel de bine ca atunci când le-ați cumpărat pentru prima dată.
Iată câteva sfaturi despre cum să vă întrețineți sistemul de panouri solare.

PANOURI INSTALATE PE SOL ȘI PANOURI INSTALATE PE ACOPERIȘ: CARE ESTE DIFERENȚA?

Suntem siguri că veți putea observa cea mai evidentă diferență!

Principala diferență este că panourile solare instalate pe pământ sunt mult mai ușor de accesat și curățat.

Este mai sigur și mai eficient să îndepărtați zăpada și resturile de pe panourile instalate pe sol decât de pe panourile instalate pe acoperiș. Acest lucru este valabil în orice moment al anului (să zicem, în timpul gheții de iarnă) și după furtuni.
În plus, este mai ușor să determinați când trebuie să curățați ceva și este mai sigur să curățați pe Pământ decât pe acoperișul casei sau afacerii dvs.

CUM SE ÎNTREȚIN PANOURILE SOLARE?

Nu permiteți niciodată altcuiva decât unui dealer autorizat să efectueze întreținerea sistemului dvs. de panouri solare fără a contacta mai întâi direct instalatorii de panouri solare. Puteți găsi informații detaliate despre această cerință în informațiile despre garanție.

Întreținerea panourilor solare nu este complicată. Cu toate acestea, panourile necesită curățarea periodică a murdăriei și a resturilor generate ca urmare a anumitor condiții meteorologice, cum ar fi furtunile sau în special zilele cu vânt.

Unele zone din Moldova sunt mai predispuse la ninsori regulate.
În aceste zone, pentru a obține o putere maximă de la panourile solare, este necesar să îndepărtați zăpada acumulată din sistemul dvs.

CÂT DE DES ESTE NECESARĂ ÎNTREȚINEREA PANOURILOR SOLARE?

În medie, ar trebui să efectuați întreținerea și/sau curățarea panourilor solare de patru ori pe an.
Când începeți să observați o acumulare semnificativă de murdărie, resturi sau zăpadă, este timpul să curățați.

Companiile specializate vă pot oferi acest serviciu. În plus, vă va scuti de nevoia de a achiziționa echipamentul necesar, de a urca pe acoperiș și de a vă lua timp din programul dvs. încărcat.

CÂT COSTĂ ÎNTREȚINEREA PANOURILOR SOLARE?

Repararea și întreținerea panourilor solare sunt necesare pentru a menține eficiența panoului, care oferă cifrele dvs. de producție de energie.
În general, costul întreținerii panourilor solare depinde de dimensiunea sistemului, locația și cantitatea de resturi prezente.

FACTORII CLIMATICI ȘI METEOROLOGICI AR TREBUI LUAȚI ÎN CONSIDERARE

Sistemele de panouri solare sunt proiectate și fabricate astfel încât să fie foarte durabile.
Ele pot rezista oricăror condiții meteorologice, inclusiv vânt puternic și ploaie, ninsori abundente, grindină, tornade și chiar uragane.

Cu toate acestea, dacă grindina are un diametru de 1 inch și cade cu o viteză de cel puțin 54 mph, poate provoca daune.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că grindina grea ar fi putut deteriora panourile solare sau că trebuie să reparați sau să înlocuiți acoperișul, specialiștii departamentului de reparații și întreținere a panourilor solare vă vor ajuta cu plăcere.

CÂND ȘI CUM SĂ ÎNLOCUIȚI PANOURILE SOLARE

Trebuie să înlocuiți panourile solare aproximativ la fiecare 25 de ani — adică un sfert de secol!

Dacă trebuie să înlocuiți un sistem de panouri solare vechi de la un alt producător sau doriți să achiziționați un sistem complet nou, vă rugăm să contactați astăzi consultanții noștri calificați și cu experiență în domeniul energiei.

Întreținerea panourilor solare