Incendiu la panouri solare

Incendiu la panouri solare

În prezent există milioane de sisteme de panouri solare instalate în întreaga lume, dar tot mai mulți oameni sunt îngrijorați de siguranța la incendiu și se întreabă dacă panourile lor pot fi în pericol.
Cu toate acestea, incendiile solare sunt extrem de rare dacă panourile sunt instalate corect. Dar nu strică niciodată să te educi pe această temă pentru a asigura siguranța ta, a celor dragi, a casei și a mediului.
Să aruncăm o privire la modul în care poate apărea un incendiu de panou solar și ce măsuri de siguranță puteți lua pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră prezintă un risc scăzut.

PANOURILE SOLARE POT PROVOCA INCENDII?

Panourile dvs. pot lua foc din mai multe motive. Acestea includ următoarele:
– Fulger
– Creșteri de tensiune (cum ar fi supratensiune)
– Produse sau sisteme prost proiectate
– Defecte ale componentelor
– Instalare incorectă

Toți acești factori pot crea puncte fierbinți în sistemul dumneavoastră, care pot duce la un incendiu.
Deci, sunt panourile solare un pericol de incendiu? Tehnic da. Dar nu sunt la fel de comune ca alte tipuri de pericole de incendiu la domiciliu.
Este bine cunoscut faptul că panourile solare conțin fire sub tensiune, adică transmit curent electric în mod constant și, prin urmare, nu trebuie atinse. Același lucru este valabil și pentru orice dispozitiv electric conectat la o sursă de energie.
Firele trebuie izolate. În caz contrar, generează căldură, ducând la scurtcircuite, circuite inverse, defecțiuni de arc și multe altele.
Acesta este motivul principal pentru care nu ar trebui să încerci să instalezi singur un sistem de panouri solare. Acesta nu este cu adevărat un proiect de bricolaj, deoarece există prea multe riscuri implicate.
Dar este extrem de puțin probabil ca panourile solare să se supraîncălzească pur și simplu ca urmare a producției zilnice de energie. Panourile solare sunt proiectate să reziste la căldură. Așadar, chiar dacă locuiți într-una dintre cele mai fierbinți zone, există riscul minim ca panourile să ia foc, deoarece pot face față cantității de căldură pe care o absorb de la soare.

CUM PUTEȚI REDUCE RISCUL DE INCENDIU CU PANOURI SOLARE

Iată câteva modalități de a împiedica panourile solare să ia foc:

ALEGEȚI UN INSTALATOR DE PANOURI SOLARE DE FINE
Ar trebui să vă bazați întotdeauna pe furnizorul dvs. de energie solară sau pe un profesionist de service de încredere atunci când instalați panouri solare. Aceasta este una dintre cele mai eficiente moduri de a reduce riscul unui incendiu la panoul solar.
Este esențial să-ți faci cercetări pentru a afla despre reputația companiei și câți ani de experiență au sub centură. Dar ar trebui să aruncați o privire și la echipa tehnică și să verificați dacă au licențele necesare pentru a instala sisteme solare.
O companie de încredere și de încredere va avea întotdeauna licențele și certificările din industrie adecvate, actualizate, pentru a demonstra cunoștințele și abilitățile necesare pentru a instala cu experiență produse solare. Ca urmare, panourile dumneavoastră vor evita un risc ridicat de incendiu.

CUMPĂRĂ PRODUSE SOLARE DE CALITATE
Calitatea este importantă pentru aproape orice veți cumpăra, dar este importantă mai ales pentru panourile solare și alte produse solare.
Gândiți-vă la asta astfel: un sistem de panouri solare este ceva pe care îl veți avea în deceniile următoare, așa că de ce să nu investiți în cele mai bune? Pe termen lung, vă va economisi chiar și bani pentru eventualele întreținere, reparații sau înlocuiri necesare după expirarea perioadei de garanție.
În comparație cu panourile solare de înaltă calitate, panourile de calitate scăzută au un risc mai mare de defecțiune și incendiu. Acest lucru se datorează faptului că panourile premium sunt mai bine fabricate fără rame sau sisteme de prindere inflamabile.

CONTINUAȚI SERVICIUL
Ca și în cazul oricărui produs de îmbunătățire a locuinței sau al produsului tehnologic, întreținerea regulată este importantă.
Sistemele de panouri solare sunt sisteme electrice și cu siguranță necesită întreținere regulată pentru a menține niveluri ridicate de performanță. Întreținerea nu înseamnă demontarea întregului sistem. Dar chiar și îndepărtarea murdăriei, resturilor, zăpezii și altele de pe panouri va asigura că acestea funcționează optim.
De asemenea, ar trebui să fii atent la zgârieturi sau găuri în cabluri de la dăunători sau rozătoare. Cablajul defectuos este unul dintre cele mai mari riscuri ale incendiilor de panouri solare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te urci pe acoperiș și să te urci acolo.
Sunați furnizorul dvs. de energie solară și solicitați servicii de reparații și întreținere solare. Acest serviciu face de obicei parte din contractul dumneavoastră de garanție.

EVITAȚI AUTOINSTALAREA
Poate fi tentant să instalați singur un sistem solar, poate din cauza costului. Cu toate acestea, aceasta este o idee proastă, mai ales dacă nu sunteți certificat. Furnizorii de energie solară includ oricum costurile de instalare în prețul final de achiziție.
Instalarea propriilor panouri solare nu este doar riscantă, dar poate duce și la stres și la pierderea încrederii că sistemul dumneavoastră este configurat corect. Dacă ceva nu este conectat corect, există un risc mai mare de incendiu.
Bazați-vă întotdeauna pe furnizorul dvs. de energie solară sau pe un profesionist angajat pentru a instala panourile.
Sistemele de panouri solare sunt complexe. Și din cauza acestei complexități, instalarea lor ar trebui să fie făcută numai de electricieni și instalatori solari instruiți. Profesioniștii de încredere vă vor elibera de răspundere, vă vor asigura siguranța sistemului dvs. și vor reduce semnificativ riscul unui incendiu de panouri solare.

SIGURANȚA PRIVIND INCENDIILE

Orice departament local de pompieri va funcționa pe baza codurilor de incendiu pentru panourile solare.
Deoarece sistemele solare conțin fire sub tensiune, ele reprezintă cu siguranță un pericol potențial pentru pompieri. Prin urmare, dacă dețineți panouri solare, ar trebui să le etichetați pe casa sau proprietatea dvs. într-un fel. În cazul unui incendiu într-o locuință cu panouri solare, anunțați pompierii sau poliția prin telefon că aveți panouri solare instalate la fața locului.
Acest lucru va ajuta personalul de intervenție să ia măsurile corecte odată ce ajung la sursa incendiului. Prima acțiune pe care o vor lua probabil este să închidă sistemul. Ei vor stabili apoi cauza incendiului odată ce acesta va fi stins.
Ar trebui să iei foarte în serios siguranța la incendiu cu panourile solare dacă tu sau vecinii tăi aveți panouri solare. Panourile solare nu sunt o cauză comună a incendiilor la domiciliu, dar reprezintă totuși un pericol. Asigurați-vă că luați măsurile adecvate pentru a vă menține în siguranță dvs. și familia, casa, comunitatea și mediul.

Incendiu la panouri solare