Funcționarea panourilor solare pe timp de noapte

Funcționarea panourilor solare pe timp de noapte

Deoarece panourile solare necesită lumina soarelui pentru a genera electricitate, se poate concluziona că nu funcționează noaptea. O mare parte din confuzia legată de funcționarea panourilor solare pe timp de noapte este legată de acumularea de energie solară și de utilizarea unei surse de energie de rezervă pe timp de noapte.

Vom analiza de ce panourile solare justifică în continuare investițiile din cauza contabilității rețelei și a utilizării sistemelor solare de alimentare la domiciliu pentru a vă alimenta casa noaptea.

PANOURILE SOLARE PRODUC ENERGIE NOAPTEA?

Așa cum panourile solare nu vor funcționa cu eficiență maximă pe vreme înnorată, ele nu pot genera energie noaptea când nu există lumină solară de absorbit.

Panourile dvs. lucrează din greu toată ziua, chiar și la apusul soarelui, pentru a vă oferi suficientă energie electrică pentru a vă alimenta casa în timpul zilei și al nopții. Dar celulele fotovoltaice din panourile dvs. au nevoie de lumina soarelui pentru a genera această energie.

Prin urmare, de îndată ce apune soarele, este timpul să profitați de orice exces de energie pe care sistemul dvs. l-a generat în timpul zilei. Această energie este disponibilă prin bateria de rezervă a casei dvs.

ACUMULATOARE STOCHEAZĂ ENERGIE NOAPTEA

Bateriile vă permit să accesați energie electrică noaptea când producția de energie din panourile solare este suspendată. Cu energie de rezervă, panourile solare sunt o soluție 24/7 pentru utilizarea durabilă a energiei.
Energia stocată în baterii este disponibilă în orice moment al zilei. Dar sunt cele mai utile noaptea, când profitați la maximum de producția de energie pe timp de zi a panourilor.
Dacă aveți o baterie, panourile solare o vor umple cu orice exces de energie solară pe care casa dumneavoastră nu o folosește pentru a genera electricitate în timp real. Deci, în loc să trimiteți excesul de energie electrică la rețea, o puteți stoca singur pentru a fi folosită într-o zi ploioasă – sau noaptea!
Acest lucru vă oferă independență energetică, permițându-vă să utilizați electricitatea din stocarea solară înainte de a extrage energie din rețea. În plus, puteți folosi energia stocată în mai multe moduri decât doar noaptea.
De exemplu, dacă apare o întrerupere a curentului din cauza condițiilor meteorologice severe, cum ar fi căldura și frigul extreme sau un uragan, veți avea liniște sufletească știind că aveți suficientă energie pentru a supraviețui crizei.

REȚEAUA ELECTRICĂ ȘI STOCAREA ENERGIEI BATERIEI POT FUNCȚIONA ÎN TANDEM

Majoritatea proprietarilor de panouri solare își conectează sistemul la rețeaua electrică. De asemenea, gospodăriile instalează din ce în ce mai mult baterii pentru a stoca energie.

Din fericire, vă puteți programa bateria pentru a primi energie electrică de la rețea numai după ce este complet descărcată. Acest lucru vă permite să vă minimizați costurile cu energia și să vă maximizați securitatea energetică.

Funcționarea panourilor solare pe timp de noapte