Cum să începi o afacere cu energie solară

afacere cu energie solară

În era startup-urilor, toată lumea vrea să facă ceva nou în carieră. Dacă și tu ești o astfel de persoană, atunci probabil că îți va face plăcere să încerci mâna la afacerea cu panouri solare.
Cel mai bun lucru despre sectorul solar este că posibilitățile sunt nelimitate: poți fi un producător de energie solară, un antreprenor, un consultant solar, o companie de instalații solare, un vânzător de instalații solare și multe altele.
Fascinat de variațiile pe care le promite deja afacerea cu panouri solare? Ei bine, bun venit în lumea industriei solare, strălucind ca Soarele!
În acest articol, vom descoperi multe sectoare neexplorate ale acestei afaceri în creștere rapidă.
Scufundă-te acum și află ce afacere solară îți va recompensa cel mai mult talentul.
Cele mai bune opțiuni de afaceri cu energie solară despre care ar trebui să știți:

№1. pe baza produsului:

Cea mai importantă componentă a unei afaceri cu panouri solare este produsul în sine – nu este nevoie de mult pentru a ne da seama unde mergem cu această primă categorie.
Hai să explicăm!
Industria solară oferă o gamă largă de produse care pot fi luate în considerare pentru o afacere cu energie solară. În conformitate cu partea de produs a modelului, următoarele 3 opțiuni merită explorate.

1.Producători de energie solară
Cererea de produse solare va crește mereu. De fapt, majoritatea jucătorilor mondiali își mută baza către produsele solare. Și tu ai putea pătrunde în lumea producției.
Mai jos sunt enumerate cele mai uimitoare categorii de produse pe care le-ați putea folosi.

– Panouri solare: Afacerea cu energie solară este dominată în mare măsură de panouri solare. Practic, în sectorul energiei solare există mai multe tipuri de panouri fotovoltaice: panouri solare monocristaline, policristaline și cu peliculă subțire.
– Invertoare solare: Invertoarele solare sunt sufletul oricărui sistem solar. Aceștia sunt responsabili pentru transformarea curentului continuu produs de panourile solare în curent alternativ. Este curentul alternativ care este folosit pentru a opera aparatele electrice din case.
– Produse cu energie solară: Energia solară poate fi generată atât din căldură, cât și din lumină. Cei mai multi dintre voi stiu deja ca sistemele fotovoltaice folosesc lumina. Dar există dispozitive solare termice care folosesc căldură.
Dispozitivele despre care vorbim includ încălzitoare solare de apă, lumini de exterior alimentate cu energie solară, încărcătoare solare etc. Cu siguranță ai putea intra în producția de dispozitive solare termice.

2.Distribuitori și furnizori de energie solară
Dacă producția nu este treaba dvs., poate doriți să luați în considerare distribuția de produse solare. Această linie de afaceri de producție a panourilor solare este mai simplă și necesită mai puține investiții de capital în comparație cu înființarea unei unități de producție.
Producătorii de energie solară nu își vând produsele direct consumatorilor. Intermediarii (dealerii) sunt întotdeauna implicați în acest proces.
Dealerii cumpără produse solare și le vând. Ei se angajează adesea în afaceri B2B sau B2C.

3.Firme care desfășoară activități de proiectare, achiziții, construcții, instalare în domeniul energiei solare.
Această tendință a câștigat o popularitate imensă în ultimii ani datorită soluțiilor solare personalizabile pe care le oferă clienților lor. Aceste companii interacționează direct cu utilizatorii finali și fac parte din călătoria clienților de la bun început. De la proiectarea unui sistem solar conform dorințelor clientului până la instalarea acestuia, aceștia oferă clienților suport complet.

№2 pe baza serviciilor:

Industria solară poate oferi o gamă largă de servicii precum întreținere, finanțare, consultanță etc. Oportunitățile în acest domeniu de afaceri cu panouri solare sunt, de asemenea, foarte mari.
Întreținerea energiei solare nu necesită o investiție uriașă în comparație cu o afacere de producție. Odată instalat un sistem solar, pot fi oferite mai multe servicii.
Aici acoperim două segmente principale de servicii solare populare în întreaga lume:
– Servicii de operare și întreținere: Indiferent dacă este un vehicul sau un sistem solar, fiecare dispozitiv necesită întreținere (chiar și minimă) pentru a continua să funcționeze. Operarea și întreținerea sunt servicii importante care sunt oferite împreună cu sistemele solare.
Sistemele solare necesită curățare regulată și întreținere periodică pentru a-și menține eficiența. Mulți oameni tind să își curețe singuri sistemele solare. Dar curățarea panourilor cu o perie obișnuită și substanțe chimice poate provoca daune.
Pentru curățarea panourilor, specialiștii folosesc perii speciale. Un alt avantaj al service-ului este că reparațiile minore sunt verificate și în timpul sesiunilor de service. De asemenea, vă puteți încerca norocul în această afacere cu panouri solare.
– Consultanți în domeniul energiei solare: oamenii fac multe cercetări înainte de a cumpăra un sistem solar. Înțelegerea caracteristicilor energiei solare poate părea complicată deoarece necesită multă tehnologie și calcule. Acest lucru poate fi copleșitor și oamenii vor ajunge să renunțe la ideea de a instala sisteme solare.
Aici intervine rolul consultanților solari. Oricine înțelege tehnologia solară poate fi consultant în energie solară. Sarcina lui este de a oferi informațiile și sfaturile necesare persoanelor interesate de utilizarea energiei solare.

№3. În funcție de industrie

Utilizarea energiei solare nu se limitează doar la gospodării, ci este, de asemenea, utilizată în mare măsură pentru a furniza energie electrică sectorului industrial.
Trei mari categorii în acest sens sunt enumerate mai jos. Uită-te.

– Sectorul rezidențial (de la 1 la 10 kW): în ultimii ani, a existat o creștere a numărului de proprietari care au trecut la energia solară. Sistemul necesar pentru alimentarea cu energie electrică a unei case depinde de diverși factori, cum ar fi dimensiunea casei, numărul de etaje, consumul de energie etc. o casă rezidențială poate necesita un sistem solar cu o capacitate de 1 până la 10 kW.

– Sectorul comercial (de la 100 kW la 50 MW): mulți giganți industriali și-au dat seama de responsabilitatea socială în fața schimbărilor climatice și trec la energia solară. Sectorul industrial sau comercial are nevoi mai mari de energie și, prin urmare, necesită centrale solare mari pentru a-și alimenta instalațiile.
De regulă, sistemele solare cu o capacitate de la 100 kW la 50 MW sunt luate în considerare în sectorul comercial.

– Sectorul utilităților (nivel de la 50 MW și peste): ce se întâmplă dacă o bucată de teren neutilizată și sterilă este transformată într-o centrală producătoare de energie? Acest concept este cel care stă la baza proiectelor de energie solară în activitatea solară.
Un proiect solar este considerat a fi un proiect de utilitate dacă produce mai mult de 50 MW de energie solară.

Odată cu creșterea în sectorul solar, este clar că viitorul afacerii cu panouri solare este luminos. Prin urmare, o carieră și proprietatea unei afaceri în acest domeniu poate fi foarte plină de satisfacții. Pe scurt, sperăm că v-am ajutat să identificați cel mai bun domeniu de activitate solar în care ați dori să vă urmăriți interesul.

afacere cu energie solară