Baterii solare monocristaline

Baterii solare monocristaline


Tehnologia de fabricare a panourilor solare s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, iar o gamă de panouri solare inovatoare sunt acum pe piață. Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când doriți să instalați un sistem de panouri solare, dintre care unul este ce panouri solare să alegeți. Majoritatea panourilor solare de pe piață astăzi pot fi împărțite în trei categorii: panouri solare monocristaline, panouri solare policristaline și panouri solare cu peliculă subțire.

Atât panourile solare monocristaline, cât și cele policristaline îndeplinesc aceeași funcție într-un sistem solar fotovoltaic obișnuit: captează lumina soarelui și o transformă în energie electrică. Celulele ambelor sunt realizate din siliciu, care este un material semiconductor. Diferența dintre cele două tehnologii este legată în primul rând de procesul de fabricație a plachetelor de siliciu.

Panourile policristaline au o nuanță albastră, în timp ce panourile solare monocristaline sunt negre (deși pot fi observate unele reflexii albăstrui în funcție de iluminare). O altă diferență vizuală observabilă ca urmare a procesului de fabricație este că monocelulele nu sunt întotdeauna dreptunghiuri, deoarece le lipsesc colțurile deoarece au fost tăiate dintr-o bară rotundă. Cu toate acestea, monoelementele pot avea uneori o formă perfect dreptunghiulară. O altă diferență este că panourile poli sunt celule pline, în timp ce panourile mono sunt panouri cu jumătate de plasă.

Panourile monocristaline sunt formate din siliciu pur și rafinat printr-un proces de tragere. Acest proces folosește o tijă cristalină care este scufundată în siliciu topit și rotită înapoi. De fiecare dată când se face acest lucru, lingoul crește într-un singur cristal mai mare, pe măsură ce straturile de siliciu sunt aliniate în acest proces. Denumirea „monocristaline” indică faptul că napolitana este făcută din siliciu monocristal. În mono-plăci, electronii generatori de curent au mai mult spațiu de mișcare, ceea ce face ca panourile solare monocristaline să fie mai eficiente.

Baterii solare monocristaline