Baterii solare moldova chișinau prețuri bune

Baterii solare moldova chișinau prețuri bune

Eficiența panourilor solare nu este altceva decât raportul dintre energia de ieșire și energia de intrare de la soare. Procentul de lumină solară pe care o celulă solară o poate transforma în energie electrică determină eficiența panoului solar.
Cu cât există mai multă lumină solară, cu atât eficiența panoului solar va fi mai mare. Cu toate acestea, există și alți factori care determină eficiența panourilor solare, cum ar fi:
– Cât de curate sunt panourile?
– Material panou solar
– Zona disponibilă pentru instalare.
Dacă un panou solar pretinde că este eficient cu 15%, înseamnă că poate converti 15% din energia solară în electricitate.
Odată cu progresul tehnologiei, eficiența panourilor solare a crescut. Astăzi, există panouri solare care funcționează chiar și în zilele înnorate, dând rezultate eficiente.

Cât de eficiente sunt panourile solare?

Panourile solare pot funcționa în zilele înnorate, dar eficiența celulei solare este redusă cu o anumită cantitate. Panourile solare își măresc eficiența iarna.
În zilele noastre, când există multă lumină solară, panourile solare oferă o eficiență a celulelor solare de până la 22 la sută. Potrivit Laboratorului Național de Energie Regenerabilă, eficiența energiei solare într-o zi însorită variază de la 16 la 20%.
Eficiența afectează și prețul panourilor solare. De fapt, panourile solare care oferă o eficiență de peste 20 la sută costă mai mult.
Casa medie poate funcționa pe panouri solare cu o eficiență de 15-20%.

Cum depinde eficiența panourilor solare de material?

Eficiența panourilor solare depinde de materialul din care sunt fabricate. Să aflăm detaliile!

№1. Siliciu
Siliciul este cel mai utilizat material în panourile solare, deoarece este durabil. Are cea mai bună eficiență de conversie a energiei de până la 22%.
Pentru o durabilitate mai mare, mulți producători acoperă siliciul cu nitrură de siliciu.

№2. Arsenură de galiu
Arsenura de galiu devine populară datorită eficacității sale. Știați că este un amestec de galiu și arsenic? Este un semiconductor grozav.
Dezavantajul este că galiul este scump și eliberează gaze toxice în timpul producției.
Fapt interesant: ultimii doi semiconductori includ platină solubilă și compuși organometalici. Sunt ușoare și ieftine de produs.

Ce determină eficiența panourilor solare?

Înainte de a intra în ceea ce definește eficiența, există doi termeni pe care ar trebui să îi cunoașteți despre eficiența panourilor solare: eficiența generală a panoului și eficiența celulelor fotovoltaice.
Eficiența unei celule fotovoltaice este determinată de designul celulei, materialul folosit, locația celulei, configurația acesteia și dimensiunea panoului.
Eficiența totală a unui panou este calculată împărțind puterea maximă nominală a panoului la suprafața totală a panoului.
Apropo de asta, eficiența panourilor solare este determinată de mai mulți alți factori. Cele mai importante dintre ele sunt următoarele:
– Înclină
– Orientarea panoului
– Latitudine
– Climat
– Material panou solar
– Zona panoului
– Cât de curate sunt panourile

Top 3 diferiți factori care determină eficiența panourilor solare:
– Temperatura
În general, celulele solare funcționează cel mai bine la temperaturi mai scăzute. O creștere a temperaturii duce la o modificare a caracteristicilor semiconductorului. Rezultatul este o creștere moderată a curentului, dar o scădere semnificativă a tensiunii.
– Umbra
O cantitate mică de umbră pe panourile solare poate reduce semnificativ randamentul acestora. Panourile din sistem sunt strâns interconectate. Chiar și o cantitate mică de umbră pe un panou poate reduce semnificativ eficiența solară generală a sistemului.
– Poziția corectă
Unghiul de instalare al panoului este important pentru eficienta panoului solar.

Cum se calculează eficiența panourilor solare?

Eficiența celulei este menționată în lista producătorului la achiziționarea unei celule solare.
Formula de calcul al randamentului solar:
Eficiență = puterea de ieșire a panoului solar / suprafața panoului solar x radiația solară x 100.
Dimensiunea suprafeței celulei solare poate fi găsită pe spatele panoului. Pentru a calcula suprafața, puteți înmulți lungimea și lățimea panoului solar.

Tipuri de panouri solare și eficiența acestora

Există trei tipuri principale de panouri solare: monocristaline, policristaline și cu peliculă subțire.

Panoul monocristalin este cel mai eficient panou solar și este utilizat pe scară largă în aplicații rezidențiale și comerciale datorită eficienței sale.
– Sunt fabricate din silicon și au o eficiență de 15 până la 22 la sută.
– Necesită mult mai puțin spațiu în comparație cu panoul solar policristalin sau cu peliculă subțire.
– Panourile solare monocristaline pot rezista mai mult de 20 de ani deoarece sunt realizate din siliciu extrem de durabil.

Un panou solar policristalin este realizat prin topirea cristalelor de siliciu și legarea lor între ele.
– Aceasta este o alegere excelentă atât pentru dispozitivele mici, cât și pentru cele mari.
– Sunt produse într-un interval de putere de la 5 W la 250 W.
– Eficacitatea lor variază de la 13% la 16%.

Panourile solare cu peliculă subțire sunt foarte ușoare, flexibile și portabile. Dar sunt mult mai puțin eficiente decât omologii lor.

Panourile solare la prețuri accesibile reprezintă o modalitate excelentă de a vă reduce facturile la energie și de a vă reduce amprenta de carbon. Cumpărați un panou solar care oferă o eficiență mai mare, cel puțin până la 15-16%.

Deținerea unui panou solar nu este o propunere costisitoare. Majoritatea panourilor solare sunt proiectate în așa fel încât să fie durabile și să necesite întreținere minimă.

Baterii solare moldova chișinau prețuri bune