40 fapte despre energia solară

40 fapte despre energia solară

Utilizarea energiei solare cu panouri solare este una dintre cele mai curate modalități de a obține independența energetică.
În calitate de companie specializată în instalarea panourilor solare, am studiat 40 de fapte despre energia solară, astfel încât să puteți afla mai multe despre beneficiile utilizării energiei solare, istoria și industria acesteia.

1.ENERGIA SOLARĂ ESTE CEA MAI RĂSPÂNDITĂ SURSĂ DE ENERGIE DE PE PĂMÂNT.
Într-o oră, mai multă energie solară ajunge pe Pământ decât are nevoie întreaga umanitate într-un an întreg. Panourile solare folosesc această sursă de energie curată prin celule solare fotovoltaice.

2.ENERGIA SOLARĂ ESTE O SURSĂ LIBERĂ DE ENERGIE.
Energia solară este gratuită, disponibilă și abundentă. Este nevoie de lumină mai puțin de 10 minute pentru a parcurge uimitoarele 90 de milioane de mile de la soare la pământ, iar acest proces are loc non-stop în fiecare zi.

3.PUTEȚI FOLOSI ENERGIA SOLARĂ PENTRU A ALIMENTA ÎNTREAGA CASĂ.
Energia solară este una dintre cele mai sigure și mai ecologice soluții pentru gestionarea sistemelor cheie din casa ta. Câteva exemple: iluminat, aparate de aer condiționat, încălzitoare de apă, încălzire termică, ventilatoare și aparate electrice.

4.ENERGIA SOLARĂ CONȚINE CĂLDURĂ ȘI LUMINĂ RADIANTĂ
Energia solară este orice tip de energie pe care o generează soarele. Apare la soare ca urmare a fuziunii nucleare, când protonii din atomii de hidrogen se ciocnesc în miezul soarelui și se îmbină pentru a forma un atom de heliu. Acest proces generează căldură și lumină radiantă.

5.OAMENII AU FOLOSIT PENTRU PRIMA DATĂ ENERGIA SOLARĂ ÎN SECOLUL AL 7-LEA Î.HR.
Teoretic, oamenii au folosit pentru prima dată energia solară în secolul al 7-lea î.HR. folosind lupe pentru a aprinde un foc cu lumina soarelui. În secolul 3 î. HR., grecii și romanii au început să folosească energia solară folosind oglinzi pentru a aprinde torțe în timpul adunărilor religioase. Chinezii au documentat utilizarea oglinzilor pentru a aprinde torțe mai târziu, în anul 20 d.hr.

6.ENERGIA SOLARĂ A FOST DESCOPERITĂ OFICIAL ÎN 1839.
Alexander Edmond Becquerel a descoperit „efectul fotovoltaic” în 1839, la un an după ce industria a construit prima centrală electrică pe cărbune. Efectul fotoelectric este că un curent electric apare într-un conductor după ce lumina soarelui îl lovește.

7.OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU CREAT CELULE SOLARE DIN SILICIU ÎN 1954
Bell Labs a fost responsabil pentru crearea celulelor solare moderne din siliciu în 1954. De atunci, eficiența acestor elemente a crescut de peste patru ori, iar prețul a scăzut semnificativ.

8.ENERGIA SOLARĂ ESTE CEA MAI POPULARĂ FORMĂ DE NOUĂ GENERARE DE ENERGIE ELECTRICĂ DIN LUME
Energia solară a devenit rapid forma preferată a noii generări de energie electrică datorită costului mai mic și eficienței mai mari a panourilor solare.

9.ENERGIA SOLARĂ NU POLUEAZĂ MEDIUL
Cu excepția poluării generate în timpul producției, energia solară este una dintre cele mai curate și mai durabile surse de energie din lume.

10.ENERGIA SOLARĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA OAMENILOR DIN ÎNTREAGA LUME
Arderea combustibililor fosili duce la poluarea toxică a mediului și dăunează sănătății globale. Poluarea afectează la fel de mulți oameni ca HIV sau malaria.
Are consecințe deosebit de periculoase pentru copii, vârstnici și toate plantele și animalele vii.
Energia solară reduce dramatic cantitatea de combustibili fosili utilizați de industrie pentru a genera electricitate. Aceasta înseamnă că mai puțină poluare intră în aer (și în plămânii noștri).

11.PANOURILE SOLARE POT CREȘTE VALOAREA CASEI TALE
Mai multe studii au arătat că instalarea panourilor solare crește prețul de revânzare al casei dvs. cu până la 5% din valoarea sa de piață.

12.ENERGIA SOLARĂ POATE AJUTA LA REDUCEREA FACTURILOR LA UTILITĂȚI
Studierea factorilor locali și a recomandărilor privind utilizarea energiei solare vă pot ajuta să economisiți și mai mult.

13.SISTEMELE SOLARE VIN CU O GARANȚIE
Majoritatea sistemelor solare sunt garantate de la 25 la 30 de ani — de fapt, durata de viață a panourilor solare.

14.NU TREBUIE SĂ CUMPĂRAȚI PANOURI SOLARE DIRECT
Nu trebuie să plătiți numerar imediat pentru a achiziționa un sistem de panouri solare. De fapt, vă puteți permite energia solară și vă puteți bucura de beneficiile acesteia în multe alte moduri.
Împrumuturile cu dobândă redusă și alte opțiuni de finanțare sunt disponibile proprietarilor de sisteme solare.

15.PĂMÂNTUL PRIMEȘTE 174 PETAWAȚI (PW) DE RADIAȚIE SOLARĂ
Pământul primește zilnic aproximativ 174 PW de radiație solară: 1 PW este egal cu 1 cvadrilion de wați. Aproximativ 30% din radiația solară care lovește Pământul rămâne în atmosfera superioară și apoi este reflectată înapoi în spațiu. Restul este absorbit de nori, oceane și pământ.

16.IZOLAȚIA SOLARĂ JOACĂ UN ROL IMPORTANT ÎN CICLUL APEI
Pe măsură ce norii, oceanele și pământul absorb radiația solară, temperaturile lor cresc. Acest proces alimentează ciclul apei.
Aerul cald se ridică din oceane, ceea ce provoacă convecție. Apoi, acest aer se ridică la înălțimi mari, iar condensarea vaporilor de apă formează nori. Acești nori provoacă ploaie și aduc apa înapoi la suprafața Pământului, ceea ce completează ciclul apei.

17.ENERGIA SOLARĂ CREEAZĂ INDIRECT BIOMASĂ
Fotosinteza transformă energia solară în energie chimică datorită plantelor. Această energie chimică creează în cele din urmă biomasă (aka biocombustibili). Biomasa este un material vegetal sau animal care devine în cele din urmă un combustibil pentru producerea de căldură sau electricitate.
Lemnul, culturile energetice și deșeurile organice (de exemplu, din curți, ferme și păduri) sunt toate exemple de biomasă.
După utilizarea pe termen lung, acestea se transformă treptat în combustibili fosili.

18.GRĂDINĂRITUL ȘI AGRICULTURA PROFITĂ LA MAXIMUM DE ENERGIA SOLARĂ
Maximizarea utilizării energiei solare implică stăpânirea anumitor metode agricole. Aceste metode includ plantarea în timp și amestecarea corectă a soiurilor de plante care necesită aceeași cantitate de lumină solară.
Serele sunt utilizate în mod obișnuit în horticultură și agricultură, deoarece transformă radiația solară (lumina) în căldură. La rândul său, acest lucru contribuie la cultivarea pe tot parcursul anului a anumitor culturi.

19.ENERGIA SOLARĂ POATE ÎNCĂLZI APA FOLOSIND SISTEME DE APĂ CALDĂ ALIMENTATE CU ENERGIE SOLARĂ
Unele sisteme de apă caldă alimentate cu energie solară pot încălzi apa la temperaturi de până la 140 de grade Celsius. În unele zone, reprezintă 60% până la 70% din apa folosită de oamenii din interiorul țării.

20.COȘURILE SOLARE SUNT SISTEME PASIVE DE VENTILAȚIE SOLARĂ
Interesant este că coșurile solare sunt o modalitate de a realiza un design eficient din punct de vedere energetic al clădirilor, oferind ventilație naturală și control al temperaturii.
Ele sunt similare cu hornurile tradiționale în sensul că au puțuri care leagă interiorul și exteriorul clădirii.
Vitrarea sau utilizarea materialelor cu o masă de izolare termică (cum ar fi cărămidă, lemn, pietre, beton, oțel sau sol) le pot îmbunătăți funcționalitatea.

21.ENERGIA SOLARĂ POATE AJUTA LA CREAREA APEI SĂRATE.
Producția de sare din apa de mare este una dintre cele mai vechi modalități de utilizare a energiei solare. Fără utilizarea de substanțe chimice sau electricitate, energia solară poate produce apă potabilă, sărată sau sărată pentru tratarea apelor uzate.

22.ENERGIA SOLARĂ ESTE O METODĂ ORIGINALĂ DE USCARE A HAINELOR
Știm cu toții că lumina soarelui te face să te simți mai cald și mai uscat. Dar agățarea hainelor pe frânghii, umerase etc. în lumina directă a soarelui este un mod original de uscare a hainelor.

23.ENERGIA SOLARĂ POATE PASTEURIZA APA.
Pasteurizarea este procesul de dezinfectare a apei folosind căldură sau radiații în loc de fierbere. Pasteurizarea apei dă aceleași rezultate ca și fierberea, dar durează mai mult.
Procesul implică de obicei punerea apei într-un recipient întunecat sau înnegrit și apoi într-o sobă solară. Placa solară reflectă apoi lumina soarelui în recipient. Un aragaz solar este de obicei o cutie izolată din plastic, lemn, carton sau paie bine țesută cu Panouri reflectorizante pe laterale pentru a concentra lumina soarelui pe un recipient cu apă.
Pasteurizarea solară necesită șase minute de expunere la temperaturi cuprinse între 149 și 167 grade Fahrenheit.

24.SISTEMELE DE STOCARE TERMICĂ POT STOCA ENERGIA SOLARĂ.
Puteți stoca energia solară sub formă de căldură în sistemele de stocare a căldurii folosind materiale cu capacitate termică specifică ridicată. Aceste materiale includ piatră, sol, apă și chiar săruri topite.

25.CRIZA PETROLULUI DIN ANII 1970 A STIMULAT INDIRECT CERCETAREA ÎN TEHNOLOGIA SOLARĂ
Criza petrolului din anii 1970 a arătat cât de fragili sunt combustibilii fosili ca sursă de energie. Acest lucru a condus la explorarea soluțiilor de energie alternativă, cum ar fi tehnologiile de energie solară regenerabilă. În decurs de un deceniu, energia solară și eoliană au început să câștige impuls în întreaga lume.

26.OAMENII RECUNOSC ENERGIA SOLARĂ CA VIITORUL ENERGIEI ALTERNATIVE
Energia solară nu poluează mediul, spre deosebire de combustibilii fosili, și ajută la combaterea schimbărilor climatice și a efectului gazelor cu efect de seră.

27.MISIUNILE SPAȚIALE SUNT ALIMENTATE CU ENERGIE SOLARĂ.
S-ar putea să fiți surprinși să aflați că industria spațială a introdus tehnologia solară pentru a alimenta navele spațiale la începutul anilor 1950. De exemplu, Avangard-1 a fost primul satelit care a generat electricitate folosind panouri solare. Acesta rămâne cel mai vechi satelit artificial încă pe orbită, după ce a parcurs peste 6 miliarde de mile până în prezent.

28.SISTEMUL MEDIU DE PANOURI SOLARE ARE O EFICIENȚĂ DE 20%
Indicatorii de performanță ai panourilor solare variază în funcție de producător și model. Cu toate acestea, sistemul mediu de panouri solare are o eficiență de aproximativ 20%. Aceasta înseamnă că panourile dvs. transformă 20% din lumina soarelui care cade pe ele în electricitate.
Panourile solare cu eficiență Standard funcționează cu o eficiență de 15% până la 20%, iar panourile cu eficiență ridicată — de la 18% la 22%. Unele panouri solare SunPower au o eficiență de până la 24%.

29.ENERGIA SOLARĂ ESTE A TREIA CEA MAI UTILIZATĂ SURSĂ DE ENERGIE REGENERABILĂ.
Vântul este în prezent cea mai comună sursă de energie electrică regenerabilă din lume, dar electricitatea generată de centralele hidroelectrice ocupă locul al doilea. Energia solară este a treia cea mai comună sursă de energie regenerabilă pentru generarea de energie electrică.

30.AVIOANELE POT ZBURA COMPLET ALIMENTATE CU ENERGIE SOLARĂ.
Probabil știți că energia solară poate alimenta mașini electrice, trenuri și chiar nave spațiale. Dar este posibil să nu știți despre avioanele alimentate cu energie solară care pot zbura în jurul lumii fără altă sursă de energie decât energia solară.
În 2016, pilotul și cercetătorul elvețian Bertrand Piccard a decolat din Abu Dhabi cu avionul său Solar Impulse II alimentat cu energie solară. El a reușit să facă un zbor global, alimentat complet cu energie solară, și să se întoarcă în iulie anul viitor.

31.CEA MAI MARE CENTRALĂ SOLARĂ DIN LUME ESTE SITUATĂ ÎN CHINA.
China are cea mai mare flotă de centrale solare din lume, generând 205 gigawați (GW) de electricitate. Acest proiect reflectă poziția țării ca cea mai mare piață de energie solară din lume.

32.ENERGIA SOLARĂ ESTE PRINCIPALA SURSĂ DE ENERGIE PENTRU UTILIZARE TEMPORARĂ.
Datorită abundenței luminii solare și ușurinței de instalare a sistemului solar, energia solară este sursa de energie temporară preferată. Companiile miniere, târgurile de călătorie și chiar Jocurile Olimpice transportă și instalează panouri solare în locuri de utilizare pe termen scurt. Desigur, acesta este unul dintre cele mai uimitoare fapte despre energia solară.

33.ENERGIA SOLARĂ POATE ALIMENTA CALCULATOARELE
Știți, fără îndoială, că energia solară are multe utilizări, dar poate că nu știți că poate alimenta calculatoarele. Calculatoarele alimentate cu energie solară folosesc celule solare pentru a capta lumina soarelui și apoi a o converti în curent electric.
Acest curent electric încarcă bateria calculatorului.
Calculatoarele alimentate cu energie solară nu vor funcționa la fel de repede dacă afară este înnorat sau există puțină lumină solară în interior. Dar dacă sunt direct sub soare, vor colecta în continuare energie solară. Și le ia doar o oră pentru a încărca de la 0% la 100%.

34.PANOURILE SOLARE NU NECESITĂ APROAPE NICIO ÎNTREȚINERE
Panourile solare necesită întreținere minimă sau deloc și sunt în funcțiune de zeci de ani. După instalarea lor, nu există costuri fixe. În plus, acestea vor rămâne intacte până la apariția unor dezastre naturale deosebit de grave.

35.ENERGIA SOLARĂ NU POLUEAZĂ MEDIUL CU ZGOMOT
Sistemele de panouri solare nu au părți în mișcare și nu necesită combustibil (altul decât lumina soarelui) pentru a genera energie. Acest lucru le face complet lipsite de poluare fonică.

36.SISTEMELE DE PANOURI SOLARE CONSTAU DIN CINCI COMPONENTE
Sistemul de panouri solare rezidențiale include un număr diferit de panouri solare, precum și un invertor, baterie, regulator de încărcare, Cabluri și alte materiale auxiliare. Panourile solare absorb lumina soarelui, pe care invertorul o transformă în electricitate. Apoi bateria acumulează energie electrică.
Regulatorul de încărcare protejează bateria de supraîncărcare, ceea ce poate duce la o expirare mai rapidă a duratei sale de viață. Cablarea și alte materiale auxiliare protejează și conectează întregul sistem.

37.BATERIILE SOLARE POT FURNIZA ENERGIE SOLARĂ 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Conectarea unei baterii de rezervă la sistemul de panouri solare asigură accesul constant la electricitate. Multe case și companii cumpără baterii pentru a se conecta la sistemele lor, astfel încât să poată folosi energia solară în timpul zilei, inclusiv noaptea sau pe vreme înnorată. Acesta este unul dintre faptele mai puțin cunoscute despre energia solară, dar are mari avantaje.

38.MĂSURĂM ENERGIA SOLARĂ ÎN WAȚI (WAȚI), KILOWAȚI (KW) ȘI KILOWAȚI ORE (KWH).
Ca unități de măsură a energiei electrice, oamenii folosesc cel mai adesea wați, kW și kWh: 1 kW este egal cu 1000 de wați. Cu toate acestea, kWh nu se referă la cantitatea de kWh pe care o utilizați pe oră.
De exemplu, 1 kWh este cantitatea de energie pe care ați consuma-o dacă un instrument sau un aparat de 1000 de wați ar funcționa timp de o oră.

39.ENERGIA SOLARĂ ALIMENTEAZĂ TRANSPORTUL PUBLIC
Autobuzele și troleibuzele, în special, se bazează din ce în ce mai mult pe energia solară. Tehnicienii nu instalează panouri solare pe autobuze. În schimb, plasează panouri pe acoperișurile stațiilor de autobuz pentru a absorbi energia solară și pentru a genera electricitate pentru utilizare ulterioară.
În timpul pauzelor din orar, autobuzele se pot conecta la stațiile de încărcare și își pot încărca bateriile.

40.POLUAREA ÎMPIEDICĂ RAZELE SOARELUI SĂ AJUNGĂ LA SUPRAFAȚA PĂMÂNTULUI.
Există mult smog și poluare a aerului în zonele urbane, ceea ce dăunează producției de energie solară. Sulfații din aerul poluat reflectă radiațiile, împiedicând-o să ajungă pe Pământ și, în consecință, pe panourile solare.
De exemplu, în Delhi, India, soarele este vizibil cu aproximativ 12% mai puțin decât dacă ar exista aer mai curat. Drept urmare, este departe de a fi un loc ideal pentru producerea de energie solară.

40 fapte despre energia solară